Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca | „Don Quijote”, prezentat în avanpremieră la Teatrul „Puck”

Vineri, 14 octombrie, de la ora 18, Teatrul „Puck” ne întâmpină cu un eveniment artistic în avampremieră, piesa „Don Quijote” de Miguel Cervantes, în regia lui Ioan Brancu.

Don Quijote merge până la absurd în numele cavalerismului. Neclintit și posibil nebun, alături de partenerul său credincios, Sancho Panza, eroul nostru luptă cu îndrăzneală împotriva unor rele imaginare, pentru a-și dovedi valoarea. Această adaptare este o alegorie dinamică și puternică a proiecțiilor minții naive a eroului, pentru a-și crea lumea perfectă, dar efemeră, notează organizatorii în comunicatul de presă.

În distribuție, actorii: Ionuț Constantinescu, Radu Lărgeanu, Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Ion Iurcu, Iulian Lungu, Călin Mureșan, Angelica Pamfilie, Adina Ungur, Robert Trifan.

Cu prilejul acestui spectacol, se reia colaborarea cu doi artiști talentați, astfel că scenografia este semnată de Elena Ilaș, iar sculptura îi aparține lui Florin Marin.

Spectacolul Don Quijote va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de 10 ani.

Premiera va avea loc în cadrul Festivalului Internațional „Puck” (17-21 octombrie), vineri, 21 octombrie, de la ora 16, la sediul Teatrului de Păpuși Puck.

Spectacol cu întâmplări neașteptate

Sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 11, spectatorii mici și mari se vor putea delicta urmărind „Plüm-Plüm kalandjai /„Aventurile lui Plüm-Plüm”, în regia Ibolyei Varga, piesă din repertoriul instituției artistice clujene.

Vom descoperi, așadar, două povești scrise de José Géal, în care protagonistul este ambele nimeni altul decât Plüm-Plüm. Spectacolul este plin de întâmplări neașteptate, totul fiind presărat cu nuanțe de umor absurd.

În distribuție: Balogh Dorottya, Giriti Réka, Domokos Szabolcs și Mostis Balázs.

Spectacolul va fi susținut în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Spectacol despre bine și rău

Duminică, 16 octombrie, de la orele 11 și respectiv 12.30 urmează să fie pus în scenă spectacolul „Fata babei și fata moșneagului”, după Ion Creangă, în regia Angelicăi Pamfilie. Prin intermediul poveștii, ne vom iniția într-o călătorie- lecție de viață, despre altruism și smerenie, despre bine și rău.

Interpretează actorii: Ramona Atănăsoaie, Angelica Pamfilie, Adina Ungur și Iulian Lungu.

Scenografia este semnată de Andra Ștefan, sculptura de Florin Marin, pictura de Elena Ilaș, iar ilustrația muzicală de Ionuț Constantinescu.

Spectacolul va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de doi ani, se anunță în comunicatul de presă.

Iulia GHIDIU

Foto: Oana Pop

 

 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut