Teatrul de Păpuşi “Puck”

Premieră cu “Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici”. Titlu mult iubit de copii

Sâmbătă 11 mai, de la ora 11.00, este programată la Teatrul de Păpuși „Puck” o nouă premieră, la secția maghiară, „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” după Frații Grimm, în dramatizarea și regia Ibolyei Varga, o poveste clasică despre puterea inocenței de a învinge forțele malefice. Duminică, 12 mai, sunt programate două reprezentații ale spectacolului „Croitorașul cel Isteț”, în regia Emiliei Nechita, de la 11.00 și 12.30.

În prezent, Albă ca Zăpada cunoaște o revenire în ecranizări, în filmologie, subiectul e dezbătut de psihologi. Dincolo de asta, e un titlu evergreen, valabil oricând, foarte iubit de copii. Pe lângă titlul în sine, povestea atrage și pentru că are un conflict ieșit din comun, între două forțe feminine”, explică Varga Ibolya.

Muzica din spectacol este semnată de Venczel Péter, scenografia de Cristian Rusu, pictura de Elena Ilaș, iar sculptura de Florin Marin.

Distribuția este alcătuită din Balogh Dorottya, Bondár Tibor, Domokos Szabolcs, Erdei Emese, Giriti Réka, György László, Kötő Áron, Patka Ildikó, Pünkösti Laura, Urmánczi Jenő, Balog Ferencz și Tóthpál Tamás.

Duminică 12 mai, sunt programate două reprezentații ale spectacolului „Croitorașul cel Isteț”, în regia Emiliei Nechita, de la 11.00 și 12.30.

Croitorașul cel isteț” a avut premiera în martie 2008 și are în prim-plan călătoria eroului care își descoperă puteri nebănuite „că doar nu e puțin lucru să omori șapte muște dintr-o lovitură”. Croitorașul cel Isteț pleacă în lumea largă pentru a se lăuda cu isprava lui. Scenografia este semnată de Relu Pene. Distribuția este alcătuită din Iulian Lungu și Laura Corpodean.

Florentina TĂTAR

Articole din aceeasi categorie