Teatru | Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois

*miercuri, 27 aprilie, ora 20.00*

Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois, dramă bilingvă, o producție semnată de Cosmin Stănilă, se joacă miercuri, 27 aprilie, la teatrul clujean independent Reactor de creație și experiment. Un spectacol despre iubire și grijă reciprocă.

„Să fii martorul stingerii propriei conștiințe pare de nesuportat. În lume sunt 50 de milioane de oameni care trăiesc cu Alzheimer. Mulți dintre ei își privesc condiția cu împăcare, confruntându-se cu lipsa unui tratament, dar și cu stigma socială. Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois e despre cum negociem cu iminența propriei dispariții” mărturisește dramaturgul.

Când actrița Eszter Nagy este diagnosticată cu demență, fiul ei, Cristi, alege să se întoarcă acasă pentru a o îngriji. În încercarea de a-și proteja mama de suferințele bolii și de a-i conserva imaginea publică și personalitatea artistică, lui Cristi începe să-i scape printre degete propria viață. Boala lui Eszter devine un al treilea personaj pe care cei doi îl înfruntă cu umor și curaj, dar care îi va face să se îndoiască de concepțiile lor despre grijă, iubire și demnitate.

Din distribuție fac parte Emőke Kató și Lucian Teodor Rus. Regia este semnată Andrei Măjeri, scenografia – Adrian Balcău, sound design – Adrian Piciorea, video – Mihai Stanciu, sunet și lumini – Cătălin Filip, foto și video afiș: Vlad Braga.

Producția a primit Premiul UNITER pentru Cea mai bună actriță în rol principal, 2021 – Kato Emoke.

Spectacolul durează 1h 40 min iar vârsta minimă recomandată este de 14 ani.

Biletele pot fi achiziționate online accesând https://eventbook.ro/hall/reactor-cluj, din rețeaua Eventbook (Librăria Humanitas, Str. Universității nr. 4; Cinema Florin Piersic) sau direct de la sediul Reactor, cu o oră înainte de începerea spectacolului, în limita locurilor disponibile.

Sursă foto: Irina Ionescu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut