Teatru | Teatrul Maghiar de Stat susține artiștii ucraineni

* luni, 6 iunie, ora 19:00, Sala Studio*

În cadrul campaniei umanitare „Artiști români pentru artiști ucraineni”, Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca aduce din nou în fața publicului spectacolul Hedda Gabler.

Producția după opera lui Henrik Ibsen, în regia lui Andrei Șerban, s-a bucurat de un mare succes, fiind distinsă cu trei premii UNITER în anul 2012: premiul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal (Imola Kézdi), premiul pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar (Enikő Györgyjakab) şi premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar (András Hatházi). De asemenea,a  fost prezentată în cadrul mai multor turnee de-a lungul anilor – Festivalul Naţional de Teatru (FNT), Bucureşti (2012), Festivalul de Teatru de la Pécs, Ungaria (2012), Bienala Internațională de Teatru Reflex2 (2012), Festivalul Internațional de Teatru Ibsen, Tokio, Japonia (2016).

Hedda Gabler, un personaj ambiguu, care pledează inocent şi culpabil în acelaşi timp. „Ambiguitatea personajului merită înţeleasă în termeni umani, nu ca un caz izolat şi nu cred că ideea de apărare a femeii într-o societate masculină e cea importantă; Ibsen nu a văzut-o pe Hedda ca victimă, dar nici ca monstru, cum a fost tradiţional interpretată (un fel de Iago feminin, ce acţionează sub impulsul geloziei). Hedda suferă de depresie descoperind că totul în viaţa ei e mediocru, fals, mizerabil”, menționează Andrei Șerban.

Distribuția: Hedda Gabler – Imola Kézdi, Jörgen Tesman – Zsolt Bogdán, Judecătorul Brack – Gábor Viola, Doamna Elvsted – Anikó Pethő, Ejlert Lövborg – Ervin Szűcs, Juliane Tesman – Csilla Varga, Berte – Réka Csutak. Adaptarea scenică – Andrei Şerban şi Daniela Dima, traducerea – Eszter Biró, scenografia – Carmencita Brojboiu, dramaturgia – Eszter Biró.

Spectacolul va dura 2 ore şi 40 de minute, cu pauză. Premiera la Teatrul Maghiar din Cluj a avut loc în data de 23 ianuarie 2012.

Biletele se pot cumpăra doar online, de pe www.myStage.ro.

În cadrul campaniei „Artiști români pentru artiști ucraineni” (16 mai – 15 iunie), fondurile rezultate din vânzarea biletelor vor fi direcționate de către UNITER Asociației Artiștilor de Teatru din Ucraina.

Iulia GHIDIU

Sursă foto: István BIRÓ

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut