Teatru pentru cei mici | Festivalul Internațional „Puck”, în plină desfășurare la Cluj-Napoca

*miercuri, 19 octombrie* ora 10.00, Academia de Muzică Gh. Dima

cea de-a treia zi de festival, va începe cu spectacolul „Lebedele sălbatice”, regia și scenariul semnate de Mykahailo Urytskyi, prezentat de Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță” de la Chișinău. Spectacolul va fi susținut în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

*miercuri, 19 octombrie*ora 12, Teatrul Puck

La Teatrul „Puck” este programat spectacolul „Kunterbunt”, în regia Anei Crăciun – Lambru, prezentat de Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu. Povestea Peștelui Curcubeu, de Marcus Pfister, este aici o aventură în toată regula, plină de culoare și personaje haioase, dar mai ales, plină de învățăminte, atât pentru copii, cât și pentru părinții lor. Spectacolul va fi prezentat în limba germană (cu supratitrare în română), iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

*miercuri, 19 octombrie* ora 18, Teatrul Puck

Tot la Teatrul „Puck” va fi prezentat spectacolul „Cufărul celor 7 pitici”, adaptare după Frații Grimm de Béres László, după o idee de Kovács Ildikó. Spectacolul adus de Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” din Timișoara tratează temele majore ale copilăriei: prietenie, invidie, poftă de joc și dorința necondiționată a descoperirii lumii din jur. Va fi susținut în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de cinci ani, anunță organizatorii în comunicatul remis presei.

Spectacole susținute de studenți

Miercuri, 19 octombrie, de la ora 14, în studioul „Radu Stanca” de la Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității Babeș-Bolyai, este programat spectacolul „Inimă și alte preparate din carne”, prezentat de studenții FTF. Acesta va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de 14 ani.

De asemenea, în studioul „Harag György” de la FTT vor avea loc joi, 20 octombrie, două spectacole. Este vorba de „Se(di)ntiment”, prezentat de studenții Universității de Arte din Târgu Mureș (secția română), de la ora 19 și spectacolul „Pulcinella again”, al studenților Universității de Arte din Târgu Mureș (secția maghiară), în regia Lect. univ. dr Bonczidai Dezideriu, prezentat în limba română, începând cu ora 20.30, vârsta minimă recomandată fiind de șase ani, mai transmit organizatorii în comunicatul de presă.

Biletele se pot procura la intrarea la spectacole, iar rezervările se pot face online, accesând linkul următor: http://puckpuppettheatre.eventbrite.com.

Proiectul Festivalul Internațional „Puck” este realizat de Teatrul de Păpuși „Puck” cu sprijinul Consiliului Județean Cluj și al Departamentului pentru Relații Interetnice, în parteneriat cu Universitatea „Babeș-Bolyai”, Facultatea de Teatru și Film, Academia de Națională de Muzică „Gheorghe Dima”, Teatrul Național Cluj-Napoca, Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” Cluj-Napoca și Cercul Militar Cluj.

Foto Teatrul Guguță

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut