Teatru pentru cei mici | Cum arată o „turtiță lăudăroasă”?

Ei bine, răspunsul la această întrebare îl vom afla dacă vom lua parte la spectacolul cu același nume, o nouă reprezentație teatrală cu care Asociația Culturală ROCADE ne surprinde plăcut în această toamnă. Organizatorii continuă astfel demersul început cu câteva luni în urmă, în spiritul promovării culturii și educației prin artă, cu precădere în mediile sociale dezavantajate.

Piesa de teatru îi are ca protagoniști pe Laura și Adam Boboc, cu care suntem deja familiari grație prestației lor din ultimele trei ediții ale proiectului de educație prin artă adus de asociația clujeană condusă de Remus Octavian Câmpean, poet, scriitor și dramaturg. Proiectul Povești rupte din Rai a trecut granițele Clujului, ajungând și la Telciu, jud. Bistrița-Năsăud.

Spectacolul de teatru de păpuși Turtița lăudăroasă este o adaptare după o poveste populară și va fi pus în scenă sâmbătă, 24 septembrie, de la ora 12.00, la Biserica Ortodoxă „Schimbarea la Față” din bulevardul Eroilor nr. 24-26, în Sala Theophania. Intrarea la eveniment este liberă.

Mari iubitori și iscusiți mânuitori de păpuși și marionete, arădenii Laura și Adam Boboc sunt actori păpușari profesioniști autorizați, prezenți la numeroase festivaluri și au înființat o trupă proprie de teatru de animație, Tărâmul Poveștilor Dollo. În cadrul manifestărilor organizate de Asociația ROCADE, clujenii mici și mari i-au putut urmări în spectacolele Ursul păcălit de vulpe, Ciuboțelele ogarului și Capra cu trei iezi.

Proiectul „Povești rupte din Rai” este realizat în parteneriat cu Asociația JAD, Asociația Simion Bărnuțiu, NK Smart Cables, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj și Ziarul Făclia. Parteneri media: Radio România Cluj, Radio Renașterea.

Proiectul este susținut de Fundația Transilvania Leaders.

Iulia GHIDIU

Foto: Asociația ROCADE

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut