Teatru | Istoria copilăriei

*vineri, 24 iunie, ora 20*

Rezultat al colaborării dintre teatrul clujean independent MiniReactor și Teatrul pentru Copii și Tineret Gong din Sibiu, spectacolul-coupe Istoria copilăriei a avut premiera în format fizic în cele două orașe iar acum revine în format online, pentru a ajunge la un public cât mai numeros.

Cele patru episoade ne prezintă o radiografie a vieții copiilor din secolele anterioare, a părinților, bunicilor sau străbunicilor, elementele prin care această perioadă din viață se deosebește de ceea ce trăim noi astăzi precum și dinamica relației dintre adult și cel mic.

De-a lungul timpului, raportarea la copii s-a făcut din perspective dintre cele mai diferite, aceștia fiind văzuți fie ca purtători ai păcatului originar, fie ca exponenți ai unei presupuse inocențe angelice, subliniază organizatorii în comunicatul de presă.

Patru povești. Patru dramaturgi, patru regizori, doi asistenți și șase actori talentați.

Episoadele vor fi difuzate în premieră pe canalul de YouTube MiniREACTOR #teatru pentru copii (https://bit.ly/3n6Qmwo) și vor putea fi vizionate până în data de 27 iunie la ora 20, se mai arată în comunicat.

O altă modalitate de a intra în contact cu universul copilăriei generațiilor dinaintea noastră este accesând site-ul LiterNet, unde putem citi textele dramatice.

PĂIANJENUL DIN INIMĂ de Petro Ionescu, regia: Delia Gavlițchi, distribuție: Angela Páskuy, Adrian Prohaska, Claudia Stühler, asistentă de dramaturgie: Roxana Țentea

DE-A BABA de Alexa Băcanu, regia: Olivia Grecea, distribuția: Angela Páskuy, Adrian Prohaska, Claudia Stühler

RĂBDĂRI PRĂJITE de Alex Moldovan, regia: Ana Crăciun-Lambru, distribuția: Cătălin Filip, Doru Taloș, Oana Tămaș

CARUSEL de Ana Cucu-Popescu, regia: Diana Dragoș, distribuția: Cătălin Filip, Doru Taloș, Oana Tămaș, asistentă de regie: Adriana Creangă

Scenografie: Florin Suciu, muzică: Văzduh (Adi Cimpoeșu), foto și video afiș: Ioana Ofelia, fotografii din spectacol: Cătălin Grigoriu

Vârsta recomandată pentru vizionare este 7+.

Iulia GHIDIU

Foto: Cătălin Grigoriu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut