T@book – cea mai mare bibliotecă din lume

Un produs inovator, rod al creativității și implicării umane, vine să unească două domenii aparent cu puține lucruri în comun – cultura și tehnologia de ultimă oră. T@book este numele platformei cultural media și al aplicației – prima versiune – lansate, vineri, la Cluj-Napoca, la sediul ABC Incubator de pe Strada Constantin Brâncuși, nr. 57-59, în prezența echipei de proiect și a unui public numeros, curios de această noutate pe piață.

Ștefan Vâju, CEO și Florentin Bota, CTO au introdus proiectul a ceea ce se dorește să devină cea mai mare bibliotecă din lume. Prin crearea unui cont, aplicația T@book le permite utilizatorilor să adauge (indexeze) și să vizualizeze cărți (coperta) din diferite domenii, să le împrumute altor utilizatori în format fizic sau să cumpere de la aceștia, după ce s-au conectat în prealabil în aplicație prin intermediul opțiunii de urmărire (follow-follow back). Mai mult, există o secțiune dedicată podcast-urilor despre cărți și o secțiune unde pot fi încărcate și vizualizate insight-uri din partea diferiților utilizatori.

În momentul de față, aplicația este în faza de testare, ceea ce înseamnă că, ulterior, aceasta va beneficia de funcții suplimentare, cum ar fi o zonă de statusuri (comunitate), opțiunea de a cumpăra o carte direct de la furnizor/autor și de a ne fi livrată sau chiar o secțiune dedicată copiilor, dezvoltată împreună cu specialiști.

T@book își propune să răspundă nevoii de stimulare a literației și, totodată, să vină în sprijinul comunității în ansamblul ei, devenind și un instrument util mediului educațional. Aplicația este disponibilă pentru sistemele de operare IoS și Android și poate fi descărcată accesând https://play.google.com/store/apps/details?id=mobile.tabook.prod și respectiv https://testflight.apple.com/join/1RJnykEj. Pentru o experiență completă în universul cărților, doritorii au la dispoziție website-ul https://tabook.io/.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut