Cronica unui rezultat previzibil

C.E. volei/ f, 25 august

Nu m- am așteptat la minuni din partea fetelor noastre, nu în fața Ucrainei. Îmi doream un joc bun, atât, bun. Nu a fost să fie, România pierzând, 0:3 (-15, -17, -11) după un set 3 lamentabil. Fără preluări, fără servicii care sa pună probleme, joc de pase neglijente, România nu putea emite pretenții.

Practicăm jocul lui zero puncte, ceea ce ne va plasa în coada clasamentului final european, între locurile 23, 24.

Alte amănunte veți avea în ediția printată de vineri a cotidianului Făclia. Am fost alături de dvs, am sperat și am dorit să vă oferim bucurii sportive. Nu a fost să fie, lăsăm pe data viitoare, chiar daca s- ar putea să ne prindă ploaia cu…biscuiți.

Politicolienii noștri nu au nimic în comun cu sportul de înaltă performanță. Vor medalii, vor laude pentru clasări în ierarhiile sportive de pe întreg globul. Dacă rezultatele lipsesc e și vina lor, a mediocrei finanțări asigurate sportului românesc. Atâta am avut să  vă spun despre cronica unui eșec previzibil la Europeanul de volei feminin desfășurat la Cluj-Napoca.

Țările de Jos-Suedia 3:0 (21, 20,13)

Cu acest 3:0 la finalul unui meci de o lejeritate specifică team- urilor cu „sacii în căruță”, Țările de Jos finalizează turneul clujean pe locul 2, cu 12 puncte. A fost un joc pe cât de plăcut, pe atât de liniștit. Deși înfrântă la scor sec, Suedia este o echipa de care trebuie ținut cont în optimi. România, cu toată bunăvoința, nu avea forța de a învinge Suedia, trebuie să ne cunoaștem bine limitele.

Demostene Șofron

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut