Târgul Satului a sosit la Cluj

Zeci de meșteșugari, producători și artiști locali din toată Transilvania și-au dat întâlnire în cadrul ,,Târgului Satului”, eveniment ce se desfășoară în Parcul Etnografic ,,Romulus Vuia”. Astfel până duminică, vizitatoriii vor avea parte de relaxare și voie bună autentic românești.
Cei care vor trece pragul Târgului Satului vor putea alege dintr-o gamă largă de produse, de la alimente și băuturi, sau produse de îngrijire personală, la îmbrăcăminte și accesorii, până la obiecte și lucrări de artă (fotografie, pictură, grafică) și obiecte de decor pentru casă și grădină. În plus, vor putea participa la activități tematice specifice zonei rurale și la spectacole performate de artiști locali.

”Vom avea degustări de produse locale, ateliere de meșteșuguri și o scenă a producătorilor locali, unde aceștia ne vor familiariza cu ceea ce înseamnă produsele lor și procesul prin care ele ajung la noi, inclusiv mici secrete din producție. Am gândit acest eveniment nu numai ca o oportunitate de a consuma local – ceea ce este extrem de important, atât pentru sănătatea consumatorilor, cât și pentru economia locală – dar și pentru a apropia consumatorii de producători, de a le da șansa să se cunoască, să relaționeze, să aibă încredere unii în alții. Și, da, și pentru a se simți bine împreună, într-un mediu deschis, verde, autentic, potrivit stării de bine. Un mediu care ar trebui mai mult apreciat de noi toți. Haideți alături de noi, între 1 și 4 octombrie, în Parcul Etnografic „Romulus Vuia”, să ne bucurăm împreună de o toamnă frumoasă, să ne aducem aminte de copilărie și de zilele petrecute la bunici!”, spune Sorin Ailenei, președinte Asociația AiA, co-organizator al evenimentului.

Weekendul în care se desfășoară Târgul este unul plin de evenimente** la Muzeul Etnografic, iar vestea bună este că posesorii de bilete la oricare dintre aceste evenimente vor putea participa, gratuit, și la Târgul Satului.
**Evenimentele sunt: vineri, 2 octombrie, 16- Spectacol Aniversar „Rapsodia Somesana la 45 de ani”; sâmbătă, 3 octombrie, 11- premieră: Bastien și Bastienne | W.A. Mozart; sâmbătă, 3 octombrie, 16:00 – Grigore Lese si Dor Transilvan; duminică, 4 octombrie, 11:00 – Fata Babei și Fata Moşului | Florin Comișel.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut