Târgul de Primăvară al Firmelor de Exercițiu, la Cluj-Napoca

Colegiul de Servicii în Turism „Napoca”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Consiliul Județean Cluj, organizează joi, 30 martie, cea de-a VIII-a ediție a Târgului de Primăvară al Firmelor de Exercițiu.

Inclusă în Calendarul Activităților Educative Naționale 2023, aprobat de Ministerul Educației, competiția, care se va desfășura de la ora 10:00, la Cluj Arena, va aduce la Cluj-Napoca 55 de firme de exercițiu, aproximativ 360 de elevi și 40 de cadre didactice de la 24 de colegii economice și licee tehnologice din județele Cluj, Mureș, Sălaj, Alba, Bistrița-Năsăud, Sibiu, Bihor, Maramureș, Hunedoara, Arad, Timiș și din municipiul București.

În cadrul concursului cu caracter antreprenorial elevii își vor exersa competențele privind înființarea, organizarea și funcționarea curentă a unor firme virtuale, din diverse domenii de activitate, vor amenaja standuri de prezentare a produselor și serviciilor, își vor exersa abilitățile de lucru în echipă și negociere cu elevi de la celelalte firme prezente la târg, vor prezenta specificul activității firmei și vor încheia tranzacții, asemenea firmelor reale. Firmele de exercițiu care au acumulat cele mai mari punctaje vor fi premiate de un juriu format din cadre didactice universitare de la facultăți de profil, care vor premia Capacitatea de comunicare și negociere, Cel mai bun stand, și Firma cu cele mai multe tranzacții finalizate – informează Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

„Firma de Exercițiu este o metodă inovatoare și utilă, care îi ajută pe elevi atât în aprofundarea unor cunoștințe acumulate la orele din cadrul disciplinelor economice studiate, de contabilitate primară, marketing, comunicare și negociere, prezentarea la un interviu în vederea angajării, etape care vizează înființarea unei firme, marketing, managementul resurselor umane, management financiar, monitorizarea și controlul activității unei firme etc. În felul acesta, prin exersarea practică a cunoștințelor teoretice, elevii vor putea, la absolvirea liceului, să își deschidă o firmă sau vor avea competențe care să le permită o mai bună inserție pe piața muncii. Îi felicit pe profesorii care au dezvoltat acest concept dincolo de spațiul orelor de curs, contribuind la dezvoltarea spiritului antreprenorial al liceenilor”, declară inspectorul școlar general al IȘJ Cluj, Marinela Marc.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut