Târg de Sânziene, în Parcul Etnografic

Cea de-a treia ediție a târgului meșterilor și producătorilor locali clujeni, care își dau din nou întâlnire în Parcul Etnografic, sub genericul „Lume, lume… Hai la piață!”, va avea loc în perioada 23-27 iunie, între orele 10:00 – 18:00 (ultima intrare, la ora 17:00).

În cadrul evenimentului organizat de Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în parteneriat cu Asociația Meșterilor Populari Clujeni, vizitatorii vor putea achiziționa articole vestimentare tradiționale, podoabe și decorațiuni din mărgele, bijuterii din pietre semiprețioase, vase de lut, săpunuri naturale, tablouri, picturi, icoane, articole din piele și articole pentru uz gospodăresc, din lemn, jucării și tricotaje pentru copii, traiste tradiționale și multe alte produse artizanale.

De asemeni, vor putea cumpăra gustări delicioase – ciocolată de casă, înghețată, gemuri și dulcețuri (inclusiv fără zahăr) -, plante medicinale și aromate, brânzeturi și vin, miere de albine și turtă dulce, lavandă, legume și fructe, sucuri naturale și siropuri, zacuscă și preparate din carne.

Vor expune peste 60 de meșteri populari și producători din cele 8 bresle ale Asociației. De asemeni, vor fi organizate câteva ateliere de creație.

Biletul de intrare în Parcul Etnografic este 6 lei pentru adulți, 3 lei pentru pensionari și studenți și 1,50 pentru elevi și preșcolari.

Ca urmare a situației generate de COVID-19 și a limitărilor impuse privind combaterea pandemiei, vizitatorii sunt rugați să poarte mască în zonele aglomerate, să respectați distanțarea fizică și să utilizeze dezinfectantele pe care meșterii le vor pune la dispoziție.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut