Tânără de 16 ani, cercetată de polițiști după ce a cerut și primit bani de la fiica unei femei dată dispărută

O tânără de 16 ani, din județul Suceava, este cercetată de polițiști după ce ar fi cerut și primit bani de la fiica unei persoane plecate voluntar de la domiciliu, pentru a-i spune acesteia unde s-ar afla, „împotriva voinței”, mama sa.

„La data de 29 martie, poliția a fost sesizată cu privire la faptul că o femeie de 49 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, a plecat în mod voluntar de la domiciliu. Urmare a mediatizării cazului atât de către mass-media, cât și de către familie, pe rețelele de socializare, fiica femeii a fost contactată de o persoana necunoscută, care i-a solicitat sume de bani în schimbul obținerii de date cu privire la locația în care s-ar afla mama acesteia împotriva voinței sale, parte din suma solicitată fiind achitată de către aparținători. În acest context, polițiștii din cadrul Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate, fiind efectuate activități specifice cu sprijinul UTAI Cluj-Napoca și a Brigăzii de Operațiuni Speciale Cluj. În contextul în care femeia de 49 de ani s-a întors la domiciliu, nefiind victima unei presupuse infracțiuni de lipsire de libertate, în cauză s-a dispus schimbarea încadrării juridice în infracțiunea de înșelăciune. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit identitatea persoanei, o tânără de 16 ani, din județul Suceava” – informează IPJ Cluj.

Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Suceava, tânăra a fost depistată la domiciliul său, fiind condusă la sediul poliției în vederea continuării cercetărilor. S-a stabilit că, după ce a aflat din mass-media și de pe rețelele de socializare despre plecarea femeii de la domiciliu, a decis să o contacteze pe fiica acesteia, cu scopul de a o induce în eroare pentru a obține diferite sume de bani.

Prejudiciul a fost parțial recuperat, fiind restituit familiei.

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune – precizează IPJ Cluj.

Persoana plecată voluntar de la domiciliu la care Poliția face referite este mama violonistei Grațiela Aranyosi.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut