Tabăra tineretului armean, cu participare gherleană

În perioada 9 – 15 august, localitatea sibiană Dumbrăveni găzduiește o nouă ediție a tradiționalei tabere de vară a tineretului armean din țara noastră.

Organizată de Uniunea Armenilor din România, în parteneriat cu filiala UAR Dumbrăveni (președinte Ioan Călinescu), tabăra de vacanță a tineretului armean găzduiește, anul acesta, 27 de copii și tineri, reprezentanți ai tuturor comunităților de această etnie din România, un bun prilej de a socializa și a lega prietenii de durată, așa cum  s-a întâmplat și la edițiile anterioare. Din municipiul Gherla sunt prezenți 5 tineri, unii dintre ei membri ai cunoscutului ansamblu de dansuri armenești „Hayakaghak”, conduși în tabăra de pe malul Târnavei de instructoarea Erika Esztegár, animatorul activităților artistice în rândul membrilor comunității armenești din orașul Gherla, cunoscut și cu denumirea de Armenopolis. Timp de șapte zile, participanții la tabăra de la Dumbrăveni sunt implicați în acțiuni cultural-educative, drumeții în împrejurimi, concursuri și întreceri sportive (înotul, de exemplu), meditații biblice și alte acțiuni interesante.

Duminică, 15 august,  oaspeții taberei onorează slujba religioasă ce are loc în Biserica Armeano-Catolică „Sf. Elisabeta” din centrul orașului cu ocazia hramului frumosului lăcaș de cult, slujbă oficiată de preotul Küsmödi Attila din Gherla. Va cânta corul Bisericii Armenești din Gherla, condus de Molnár Árpád. Deci, prezențe gherlene la acest important eveniment creștin de la Dumbrăveni.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut