Tabără de vară la Centrul misionar de tineret ,,Ioan Bunea”

S-au încheiat activitățile primei tabere din acest an, organizate de Protopopiatul Ortodox Dej, în colaborare cu Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Dej. Potrivit tradiției, prima tabără a verii s-a desfășurat la Centrul misionar de tineret ,,Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi, pentru copii cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani.

Potrivit organizatorilor, tabăra a avut un caracter tematic, participanții având posibilitatea de a descoperi prin activități specifice care sunt cele mai importante virtuți pe care fiecare copil trebuie să le dobândească: ascultarea, curajul, credința, nădejdea, dragostea și dărnicia. În cele șase zile de tabără, copiii au participat la jocurile și concursurile organizate de către voluntarii LTCOR, iar diminețile și serile au luat parte la rugăciunea taberei. De asemenea, cu prilejul sărbătorii Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, copiii au participat la Sfânta Liturghie. Preotul taberei a fost părintele Nicolae Muntean, preot paroh la Parohia ,,Sfânta Treime” din Dej, care le-a adresat în fiecare zi copiilor cuvinte pline de învățătură.

Așa cum a subliniat pr. Vlad Todoran, responsabil cu activitățile de tineret din cadrul Protopopiatului Dej „obiectivul principal urmărit în această tabără a fost acela de a îmbina activitățile duhovnicești cu cele educative și de a-i apropia pe copii de Dumnezeu”. Printre activitățile taberei s-au numărat atelierele de creație și cele recreative (teatru, litografie, prim-ajutor, sport, pictură pe sticlă, pictură pe gips, chitară, povești, improvizație etc.), sub îndrumarea tinerilor voluntari, coordonați de Raluca Vaida.

Unul dintre momentele importante ale taberei l-a constituit vizita domnului inspector patriarhal, Mihai Paraschiv, responsabil cu activitățile de tineret și relația cu ONG-urile bisericești naționale de tineret, și a părintelui protopop Ioan Buftea, care au adresat participanților cuvinte folositoare pentru suflet.

O altă tabără, adresată de data aceasta adolescenților (13-17 ani), va avea loc în luna august, scopul fiind acela de a-L cunoaște pe Dumnezeu și de a petrece clipe memorabile alături de alți participanți.

Centrul Misionar pentru Tineret „Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi a luat ființă la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, în aprilie 2012, lucrările de construcție fiind sprijinite de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. Construcția complexului s-a realizat pe durata a 2 ani și 7 luni, inaugurarea având loc în iunie 2015.

Scopul acestui centru este de a oferi tinerilor un climat corespunzător în vederea desfășurării de activități non-formale care să permită o perpetuare a educației spirituale. De asemenea, prin organizarea de tabere, conferințe, sesiuni de comunicări în acest spațiu, se urmărește o reconfigurare a intereselor tinerilor prin relaționarea cu alți tineri într-un mediu care îmbină jocul, comunicarea, învățarea și spiritualitatea.

M.V.
Foto: Protopopiatul Ortodox Dej

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut