Tabără de creație la Gherla

Vacanța de vară poate fi folositoare pentru învățarea unor noi activități meșteșugărești. Un exemplu concret în această privință ne-a oferit, zilele trecute, Fundația Culturală „Téka” din municipiul Gherla, unde a fost organizată cea de-a XI-a ediție a taberei de creație ceramică.

De astă dată la activitățile taberei creative au participat 12 adulți, după ce, la începutul lunii iulie, o astfel de inițiativă a fost dedicată copiilor. La ediția din acest an a taberei pentru adulți, pe lângă gherleni au mai fost prezenți și amatori de artă din Cluj-Napoca, Dej sau chiar și din municipiul Târgu Mureș. Timp de 5 zile participanții s-au instruit în atelierul de ceramică de pe lângă Liceul Teoretic „Kemény Zsigmond”  de pe strada Fermei, unde au fost realizate adevărate creații de artă, la finalul studiilor teoretice și practice nu mai puțin de 410 obiecte de ceramică, rodul activităților creative ale talentaților cursanți, dornici de a se iniția și de a se persevera în tainele ceramicii.

Chiar dacă la sfârșit nu s-a mai organizat o expoziție, lucrările prezentate în modernul atelier de creație s-au constituit într-un stand admirat de numeroșii curioși (printre care s-au aflat copiii participanților), care în perioada amintită s-au perindat în jurul școlii.

În timpul liber cursanții au efectuat și excursii documentare. Printre altele au vizitat muzeul de artă populară din cadrul Fundației Culturale „Kallós Zoltán” și au făut cunoștință cu stufărișul de la Sic, momente recreative pentru cei 12 participanți la ediția din acest an a taberei de ceramică.

Recent, tot în organizarea Fundației „Téka” a mai avut loc tradiționala tabără de artă, desfășurată și în acest an în localitatea Lacu, comuna Geaca, unde în fiecare vară se derulează și tabăra de dansuri populare.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut