Sute de voluntari au luat parte, în județul Cluj, la Ziua de Curățenie Națională

Ziua de Curățenie Națională, proiect derulat la nivel național de Let’s Do It, Romania!, a fost marcată la Cluj, și în acest an, cu succes.

Desfășurat sâmbătă, 17 septembrie, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, evenimentul a reunit în județul Cluj 520 de voluntari care au reușit să colecteze circa 800 de saci de deșeuri. Activitatea de ecologizare a avut loc la Cluj-Napoca – Parc Est, Florești – zona Baraj Lac Florești, Cheile Baciului, Turda și Dej.

„Felicit organizatorii și voluntarii pentru mobilizarea exemplară și pentru implicarea de care au dat dovadă și de această dată. Vom continua să susținem activitățile care promovează un comportament responsabil față de mediul înconjurător, astfel încât acesta să devină pentru tot mai mulți cetățeni unul firesc, conștientizat și asumat” – a transmis președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe,

Mulțumim tuturor celor care s-au implicat activ și au sprijinit și anul acesta Ziua de Curățenie Națională. Cetățenii clujeni ne-au demonstrat, așa cum ne așteptam, că sunt preocupați de protejarea și conservarea naturii, dovadă în acest sens fiind numărul mare de participanți, în ciuda condițiilor meteorologice mai puțin favorabile. De la an la an sunt colectate tot mai puține deșeuri, aspect care arată faptul că oamenii sunt mai conștienți” – a transmis și Laura Găină, președinte al Asociației Nature O’clock, reprezentanta Let’s Do It, Romania! în județul Cluj:

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care își propune curățarea deșeurilor din arealele naturale într-o singură zi. “Let’s Do It, Romania!” face parte din inițiativa globală “Let’s Do It World!”, alături de alte 190 de țări, fiind una dintre cele mai mari mișcări de voluntariat din lume.

Din 2010 până în prezent, peste 2 milioane de voluntari au participat la acțiunile și proiectele asociației Let’s Do It, Romania!, aceștia aducându-și contribuția la o natură mai curată.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut