Sute de elevi clujeni confirmați cu COVID

Peste 500 de elevii clujeni au fost confirmați cu COVID iar mai bine de 10.000 susțin cursuri în sistem online din cauza situației epidemiologice. Prefectura Cluj a anunțat că cinci unităţi şcolare clujene susţin cursuri cu elevii doar în sistem online, una dintre ele la cerere, iar 554 de elevi sunt confirmaţi cu COVID-19, conform datelor oficiale.

Astfel, 334 de unităţi de învăţământ desfăşoară cursurile în Scenariul 1, cu toate clasele/grupele în sistem faţă în faţă, iar 91 au cel puţin o clasă/grupă în sistem online.

Potrivit unei informări transmise miercuri de Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, 91.988 de preşcolari/ elevi învaţă faţă în faţă, iar 10.181 studiază online, indiferent de cauză.

Un număr de 554 de copii/elevi sunt confirmaţi cu COVID-19, fiind şi 207 cazuri de infectări în rândul personalului didactic, nedidactic, auxiliar.

De asemenea, Școala Gimnazială Dăbâca a cerut să desfăşoare orele online în baza art. 3, alin. 2, din Ordinul Comun ME/MS (solicitare a unităţii şi aprobare IŞJ Cluj), iar Școala Primară Montessori, Școala Primară Panda, Școala Postliceală F.E.G și Grădinița cu Program Prelungit Zâna Zorilor, toate din Cluj-Napoca au trecut în online având cel puţin 50% din numărul de clase suspendate.

Situația epidemiologică în județul Cluj e tot mai îngrijorătoare. Potrivit DSP Cluj, la nivelul județului rata de infectare a ajuns la 8,46 cazuri la mie iar în municipiul Cluj-Napoca la 10.78 cazuri la mie. Cea mia mare rată de infectare a fost semnalată la Ciurila-15,85 cazuri la mie. Din fericire sunt și comune cu rată de infectare zero. Este vorba de Mărgău și Sînmartin.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut