Sute de amenzi aplicate de polițiștii clujeni, la sfârșit de săptămână

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda și Secției 9 Poliție Rurală Turda, alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și polițiști locali, au acționat, la sfârșitul săptămânii trecute, în sistem integrat, în municipiu și în comunele arondate acestuia.

Activitățile au vizat menținerea unul climat de siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul tuturor participanților la trafic, prevenirea producerii oricăror evenimente rutiere negative, precum și verificarea respectării măsurilor stabilite în vederea diminuării riscului de infectare cu noul virus.

Au fost legitimate 123 de persoane și verificate aproximativ 100 de autovehicule, în urma neregulilor constatate fiind aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 16.240 de lei, în conformitate cu OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice. De asemeni, a fost reținut un permis de conducere.

În aceeași perioadă, polițiștii municipiului Câmpia Turzii și Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii, alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și polițiști locali, au legitimat 145 de persoane și au oprit pentru control în trafic 130 de autovehicule și mai multe mijloace de transport public în comun. De asemeni, au efectuat verificări la 15 obiective economice cu privire la măsurile stabilite în contextul epidemiologic actual. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale. în valoare de 15.075 de lei.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej, împreună cu cei ai Secției 5 Poliție Rurală Dej au legitimat, în aceeași perioadă, aproximativ 150 de persoane și au verificat 94 autovehicule. Pentru încălcarea normelor de circulație au fost reținute două permise de conducere și un certificat de înmatriculare. Pentru  neregulile constatate s-au aplicat 60 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de peste 17.000 de lei, cele mai multe (49) fiind pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice. Pentru nerespectarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale.

Tot la sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla au acționat în comunele arondate municipiului Gherla, unde au legitimat 93 de persoane și au verificat 73 de autovehicule.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, dintre care 26 pentru abateri aduse normelor de circulație pe drumurile publice. Polițiștii au reținut 6 permise de conducere și au retras două certificate de înmatriculare. De asemeni, au fost aplicate 6 sancțiuni la Legea 61/1991R, două în conformitate cu OUG 34/2008 și una cu Legea 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie.

În aceeași perioadă, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Gherla au intensificat activitățile pentru responsabilizarea tuturor categoriilor de participanți la trafic și combaterea producerii unor evenimente neplăcute pe drumurile publice, în urma acțiunilor derulate fiind aplicate 34 de sancțiuni la OUG 195/2002R. Din totalul  sancțiunilor contravenționale, 25 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, două pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, iar restul pentru alte abateri. Totodată, au fost reținute 9 permise de conducere.

La rândul lor, polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin și cei din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au aplicat 140 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de peste 57.000 de lei, în urma unor acțiuni în cadrul cărora au fost legitimate peste 236 de persoane, verificate circa 155 vehicule și controlate 6 societăți comerciale.

Cele mai multe dintre sancțiuni (131) s-au aplicat pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, fiind reținute și șase permise de conducere și trei certificate de înmatriculare.

O acțiune în sistem integrat a fost desfășurată și de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești, cu precădere în zonele intens circulate din comună, pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului COVID-19, dar și pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale și a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În cadrul acțiunii preventive, polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 5.000 de lei, iar pentru nerepectarea normelor rutiere au fost reținute două permise de conducere.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut