Suspiciune de infiltrare în Israel dinspre Liban

Armata israeliană a anunţat miercuri seara că suspectează o „infiltrare aeriană” dinspre Liban în nordul Israelului, unde sirenele de alertă în caz de atacuri cu rachete au răsunat în mai multe localităţi, relatează AFP.

O echipă de jurnalişti de la AFP care făceau un reportaj în regiune a trebuit să se adăpostească într-un buncăr la Tiberiada, la fel ca numeroşi localnici.

Apărarea pasivă (însărcinată să protejeze populaţia) a vorbit la rândul său despre un atac „pe scară largă” în regiunile Tiberiada şi Beit Shean.

Potrivit armatei, sirenele de avertizare au răsunat în mai multe zone din nord până la împrejurimile oraşului Haifa.

În a cincea zi a războiului declanşat de Hamas, aflat la putere în Gaza, Brigăzile Ezzedin al-Qassam, aripa armată a mişcării islamiste palestiniene, au anunţat că au lansat rachete asupra Haifa, marele oraş de pe coasta de nord a Israelului.

În timp ce armata israeliană continuă să bombardeze Fâşia Gaza cu rachete şi obuze, mişcarea şiită libaneză Hezbollah a anunţat mai devreme în cursul zilei că a lansat rachete asupra Israelului.

Armata israeliană a indicat că a ripostat acestor tiruri care au vizat un post de observaţie militar al Hezbollah în sudul Libanului.

Statele Unite urmăresc îndeaproape evoluţiile de la graniţa dintre Liban şi Israel şi nu doresc ca acest conflict să escaladeze şi să se extindă, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate naţională, John Kirby, citat de Reuters.

„Am văzut tiruri de rachete venind din sudul Libanului, în nordul Israelului. Evident, urmărim acest lucru cu mare îngrijorare. Nu vrem să vedem acest conflict escaladând sau extinzându-se”, a declarat Kirby într-un interviu acordat MSNBC.

Nu este în interesul Israelului să aibă un al doilea front pe care să lupte şi să-l apere, a spus oficialul american.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut