Suplimentare de posturi și în învățământul preuniversitar

O suplimentare cu 750 de posturi a necesarului pentru personalul din unitățile de învățământ preuniversitar de stat a fost aprobată în ședința de Guvern de joi, 8 octombrie.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, decizia este complementară celei adoptate la începutul anului școlar 2020-2021, conform căreia numărul de posturi necesare pentru desfășurarea în condiții optime a activității în unitățile de învățământ preuniversitar de stat a fost, inițial, suplimentat cu 500. În total, schema de personal în sistemul de învățământ preuniversitar în acest an școlar a fost suplimentată cu 1.250 de posturi.

„Urmare a hotărârii aprobate acum, numărul total de posturi din învățământul preuniversitar de stat, inclusiv în învățământul special, în centrele județene de resurse și asistență educațională este de 286.710”, informează MEC, precizând că reglementarea stabilită de Executiv are ca scop asigurarea dreptului la educație al elevilor, în contextul în care noul an școlar a început în condițiile prevăzute de starea de alertă. „Mai exact, organizarea activităților didactice pe durata stării de alertă presupune dispunerea unor măsuri stricte de igienă și distanțare socială, fapt care determină micșorarea efectivului de elevi la clasă și creșterea numărului de clase, implicit a numărului de posturi”.

În anul 2020, cheltuielile bugetare se vor face cu încadrarea în bugetul aprobat Ministerului Educației și Cercetării, iar în viitorii ani financiari, cheltuielile bugetare se vor realiza cu încadrarea în fondurile aprobate prin legile bugetare anuale, precizează sursa citată.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut