SuperLiga | Ioan Ovidiu Sabău: ”Ne așteaptă un meci greu cu UTA!”

U Cluj joacă vineri, în deplasare, împotriva celor de UTA Arad, într-un meci din etapa a 9-a din SuperLigă. Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul Universității a prefațat, miercuri, întâlnirea de la Arad, în cadrul unei conferințe de presă, despre care spune că va fi una extrem de dificilă, mai ales în condițiile în care nu va putea folosi câțiva jucători importanți.

”Este un meci pe care l-am studiat destul de bine, un adversar care în momentul de față a legat niște relații de joc. UTA este o echipă care arată bine și din punct de vedere fizic. Au un prim 11 definit, un antrenor cu multă experiență. Ne așteaptă un meci greu, un public care îi va împinge din spate. Dacă le vom da spații, dacă vom face multe faulturi în preajma careului și vom oferi cornere, e clar că se va crea acel entuziasm, acea încredere pe care ți-o oferă publicul.

Au mai rămas două zile și sper să fi fost destul de inspirat în această săptămână în a-i pregăti, a mobiliza echipa și a găsi sistemul și jucătorii potriviți.

UTA este o echipă omogenă, care s-a definit. Se cunoaște primul 11, joacă cam aceiași jucători. În momentul în care în etapa a noua ai același lot, același juctători contează foarte mult.

Noi trebuie să câștigăm ceva, sau din punct de vedere fizic sau tactic. Trebuie să fim mai buni, trebuie să arătăm ca o echipă.”

În momentul de față sunt jucători importanți care vor lipsi, jucătorii cei mai în formă care au dus greul anul trecut și care au dus greul și la începutul acestui campionat, dar din păcate nu pot să-i folosesc și nu e ușor pentru mine să găsesc alte variante, alte soluții. Este o posibilitate pentru ceilalți să arate ce pot, să confirme, să-și găsească locul. La fel, trebuie să înțelegem ce putem face în momentul de față. Ne interesează să acumulăm puncte, nu cum arătăm.

Jucătorii au calitate individuală. Mulți dintre ei sunt în urmă cu pregătirea, cu puține meciuri jucate, mai ales cei veniți în ultimul moment. Cu preocupare și implicare, eu cred că într-un timp scurt îi pot duce la un nivel bun la care să jucăm fotbal și să ne putem bate de la egal la egal cu orice echipă din campionat.

Pe Chipciu cel puțin două săptămâni nu îl avem, la fel Vali Gheorghe, Nistor, Calcan. Aceștia sunt jucătorii importanți. Îmi pare foarte rău că s-a accidentat Vali Gheorghe, după o lovitură destul de urâtă la antrenament. Îl consider un jucător foarte important pentru noi, e un jucător care are calitate, viteză, personalitate și multă experiență. Cu siguranță atunci când va fi bine ne va ajuta.

Peteleu, Cîmpanu sunt jucători cu calități foarte bune. Mă bazez pe Stoica, care e în formă, Popa, Kevin Doukure. Trebuie să ne luptăm pentru fiecare minge, să fim concentrați, atenți, disciplinați, să câștigăm ceva la acest meci, nu să pierdem și când am ieșit de acolo să fim așa cum trebuie să fie jucătorii profesioniști, epuizați și împliniți că am făcut tot ce a depins de noi în momentul de față.

Lucas este pregătit, a jucat și a avut continuitate. E un jucător care are meciuri și a jucat într-un campionat puternic, având atacanți importanți ca adversari. E un câștig important pentru noi”, a declarat, miercuri, Ioan Ovidiu Sabău.

Partida dintre UTA Arad și Universitatea Cluj are loc vineri, de la ora 18.30. Înaintea acestei confruntări, U Cluj este pe locul 13, cu 7 puncte, în timp ce UTA este un loc mai jos, cu același număr de puncte.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut