Suntem campioni europeni la înmatricularea de autoturisme

Datele prezentate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) arată că, în primul semestru din acest an, față de primele şase luni ale anului trecut, cea mai puternică creştere a înmatriculărilor de autoturisme din Uniunea Europeană a fost înregistrată în România.

De remarcat că, spre deosebire de situația consemnată în țara noastră, înmatriculările de autoturisme în Europa au scăzut cu aproape 14% în primele șase luni din acest an. Atfel, în Uniunea Europeană, Marea Britanie şi ţările EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia) au fost înmatriculate doar 5,597 milioane autoturisme, în scădere cu 13,7% comparativ cu cele 6,485 milioane de unităţi înmatriculate în primul semestru din 2021. Surprinzător poate, marile pieţe auto din Uniune – Germania, Franţa, Spania şi Italia – au avvut scăderi consistente, de două cifre, de la minus 22,7% în Italia, până la minus 10,7% în Spania. În, înmatriculările de autoturisme au crescut în România cu 23,1%, până la 58.712 de unităţi, aceasta fiind cea mai mare creştere consemnată în Europa.
Același trend descendent a fost observat în Europa și în ultima lună a intervalului analizat, când declinul înmatriculărilor a ajuns la 15,4%, până la 886.510 unităţi, aceasta fiind cea mai mică cifră pentru luna iunie, din 1996 și până în prezent. O scădere a avut loc în iunie și în România, însă cu doar 6,6%, mult sub media europeană și una din cele mai mici din Ueuniune. In țara noastră au fost înmatriculate în a șasea lună a anului 11.067 de autoturisme.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut