„Sunt mulți proști prin ministere”

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a lansat un atac dur la adresa guvernanților, după ce două proiecte importante – Spitalul Monobloc Pediatric și Centrul de Transplant nu au fost prinse spre finanțare în PNRR.

„Nu vreau să spun în spațiul public toate demersurile pe care le fac cu mulți de la București, dar în paranteză fie vorba, sunt foarte mulți proști. Nu toți sunt de rea credință, dar sunt foarte mulți proști prin ministere. Ăsta e adevărul, prin anumite funcții sunt oameni care nu înțeleg sistemul nici astăzi. Nu poți să îi iei Clujului atuu-rile doar pentru că are prea multe.

(…)Sunt interese multe, dar sunt și mulți proști, despre asta e vorba, și în această perioadă în care se lucra la PNRR, la listă. erau secretari de stat care nu știau listele, erau alții care fugeau cu listele de ceilalți să nu ajungă în presă înainte de a fi publice, ascundeau dosarele unii de alții, toți fiind secretari de stat în același minister. Sunt niște chestiuni care se înttâmplă la nivel guvernamental, care într-adevăr sunt frustrante pentru noi”, a spus Alin Tișe, la o emisiune radio.

El a mai precizat că dacă proiectul spitalului va intra pe o finanțare, nu este un eșec, dar dacă el rămâne scos de tot și nu va primi nicio finanțare, prin niciun alt program, evident că va putea fi considerat un eșec. „În măsura în care se va întâmpla așa ceva, vom merge până la a ataca hotărârea de guvern și lista, deci nu vom accepta așa ceva. Proiectul în sine are toate argumentele. Ni s-a spus în ultimii doi ani că proiectele vor intra în ordinea maturității și în ordinea complexității și seriozității lor. Or noi aici avem toate argumenetele. Eu sper să intre la o altă finanțare”, a mai spus Alin Tișe.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut