„Sunt mai mult decât necesare măsuri pentru reducerea fenomenului de abandon”

Guuvernanții au decis, zilele trecute, înfiinţarea, la nivelul Cancelariei prim-ministrului, a Grupului de lucru inter-instituţional pentru prevenirea şi combaterea abandonului şcolar.

Problema, devenită stringentă mai ales în ultima perioadă, în contextul pandemiei de coronavirus, este semnalată și de unii parlamentari clujeni, care atrag atenția asupra necesității unei astfel de inițiative, sau dimpotrivă, o consideră inutilă. În opinia unora, problema abandonului școlar și mai ales soluțiile pentru prevenirea acestuia ar trebui cuprinse în Legile Educației.

Pe de altă parte, deputatul USR de Cluj, Viorel Băltărețu, este sceptic atunci când vine vorba de un astfel de grup, cu atât mai mult cu cât este inițiat de „unul dintre plagiatorii de frunte din PNL”.

„Copiii români sunt victime ale experimentelor educaționale nereușite ale guvernelor din ultimii 30 de ani. Abandonul școlar e doar una dintre consecințele nefaste ale politicilor haotice, injustiției, impostorilor care se dau specialiști în educație.

Sigur că sunt mai mult decât necesare măsuri pentru reducerea fenomenului, dar, personal, nu am încredere în acest grup de lucru, inițiat de unul dintre plagiatorii de, frunte din PNL.

Va fi precum noul pachet de legi pregătit de Ministerul Educației: secret, politizat, fără implicarea profesioniștilor în domeniu. Sau ca România Educată a președintelui, o formă fără nici urmă de rezultat vizibil”, a declarat deputatul clujean.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut