Sucurile Figo – out din magazine

Reţelele de magazine Kaufland, Cora şi Penny au anunţat separat că producătorul Maspex România retrage din aceste magazine mai multe băuturi răcoritoare Figo, in cauza prezenței, peste limitele admise, a oxidului de etilenă ce depăşeşte limitele permise de reglememtările actuale.


Kaufland şi Cora
au anunţat retragerea de Maspex România a produselor Figo mere-portocale-mandarine 0,3 litri şi Figo multivitamine 0,3 litri, iar Penny a anunţat retragerea produsului Figo mere-portocale-mandarine 0,3 litri.
„Compania Maspex România, în calitate de producător al mărcii de băutură răcoritoare Figo, produs în România, a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la existenţa substanţei oxid de etilenă ce depăşeşte limitele permise de reglementările în vigoare, într-un ingredient al materiilor prime. Acest fapt are impact asupra anumitor produse Figo. Având în vedere cantităţile extrem de mici utilizate, considerăm că nu există niciun risc pentru sănătatea consumatorilor şi compania a decis rechemarea produselor doar pentru a elimina orice suspiciune din partea acestora”, se menţionează în informările transmise de Kaufland, Cora şi Penny către ANSVSA.
Potrivit informărilor transmise de cele trei lanţuri comerciale către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), cele trei mari reţele de magazine subliniază că colaborează cu autorităţile competente în materie de siguranţă alimentară şi cu clienţii vânzători cu amănuntul pentru a se asigura că toţi consumatorii sunt informaţi de rechemare.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut