Subprefectul USR PLUS de Cluj, eliberat din funcție

Subprefectul județului Cluj, Camelia Sălcudean, a fost eliberat din funcție prin hotărâre de guvern adoptată joi. Camelia Sălcudean este licențiată în științe economice, a absolvit un master de Managementul dezvoltării afacerilor în cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj și mai multe cursuri de specializare în cadrul Institutului Bancar Român.

Camelia Sălcudean a ocupat diferite funcții în cadrul BCR, activând în principal în zona managerială și de contact dintre business și IT, identificând soluțiile optime pentru diferite fluxuri de activitate și având contribuții la dezvoltarea și implementarea unor aplicații informatice bancare. A mai deținut funcția de secretar general al filialei PLUS Cluj și a fost aleasă consilier local în cadrul Consiliului Local Florești. În luna februarie a.c. a fost numită subprefect al județului Cluj. În cadrul ședinței executivului au mai fost eliberați din funcții prefectul municipiului Bucureşti, Alin Stoica, şi prefecţi din alte 12 judeţe. Astfel, au fost eliberaţi din funcţie prefecţii din judeţele Argeş, Bacău, Brăila, Buzău, Galaţi, Gorj, Harghita, Ialomiţa, Maramureş, Suceava, Timiş, Tulcea, Vaslui.

Totodată, Guvernul a eliberat din funcţie şi 28 de subprefecţi din judeţele Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Neamţ (2), Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Vâlcea.

Într-o declaraţie de presă la Palatul Victoria, Cîţu a menţionat că atribuţiile prefecţilor vor fi preluate de subprefecţi. „În şedinţa de guvern, astăzi am aprobat şi eliberări şi numiri de prefecţi. Sunt 42 de decizii, 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi, dar MAI va emite 14 ordine de ministru pentru preluarea de atribuţii. Nu numim alţi prefecţi sau alţi subprefecţi, vor fi preluate atribuţiile, situaţia rămâne aşa, exact ca la şi la secretarii de stat, nu se numeşte nimeni pe acele locuri, doar rămân posturi libere şi se preiau din atribuţii”, a spus prim-ministrul, joi, la finalul şedinţei de Guvern.

Tehnocrat clujean eliberat din funcția de secretar de stat

Premierului Florin Cîţu a mai dispus eliberarea din funcţie a secretarilor de stat din partea USR PLUS.

Deciziile vizează eliberarea din funcţie a 26 de persoane având funcţia sau rangul de secretar de stat sau subsecretar de stat. Dintre cei eliberaţi din funcţie, 21 activau în cadrul ministerelor, unul la Departamentul Românilor de Pretutindeni, unul la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, iar trei erau consilieri de stat sau secretari de stat la Cancelaria vicepremierului Dan Barna.

Printre cei eliberați din funcții se numără și universitarul clujean Cristian Marius Litan, care a ocupat postul de secretar al Ministerului Cercetării și Inovării.

Cristian Marius Litan este cadru didactic al Universității Babeș Bolyai și a fost numit secretar de stat în luna aprilie 2021 la propunerea PLUS Cluj. Potrivit informațiilor obținute de Făclia, Litan nu este înscris în nicio formațiune politică.

Litan are 43 de ani și este conferențiar universitar doctor la FSEGA, Departamentul de statistică, previziuni, matematică.

Potrivit CV-ului, Litan și-a obținut licența la Cluj, diploma de master la Budapesta și doctoratul la Madrid, în 2007. A devenit prorector în 2016, când rectorul UBB era Ioan Aurel Pop, și a fost păstrat în funcție după alegerea lui Daniel David, fiind însărcinat cu administrația, patrimoniul și relația cu Senatul.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut