Sub 35 de pacienți cu coronavirus din județul Cluj, la Spitalul de Boli Infecțioase

 

Primarul Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că situația la Cluj, în ceea ce privește îmbolnăvirile cu coronavirus, este sub control.

„Pe ceea ce înseamnă municipiul Cluj-Napoca, nu încalc legea spunând că sunt internate, la Spitalul de Boli Infecțioase, sub 35 de persoane din județul Cluj. Situația este încă sub control, nu sunt într-o stare critică, nu au nevoie de ventilație sau terapie intensivă, deci partea plină a paharului este că nu sunt situații critice. Asta e disciplina militară în situații de urgență, iar ordinele se execută, nu se discută. Este un număr care nu a crescut alarmant. Am dat acest anunț pentru a nu fi alarmată populația. Mai multe date se comunică de la nivel central, se comunică periodic aceste date de la nivel oficial. Le mulțumim încă o dată halatelor albe pentru efortul uriaș pe care îl fac”, a spus Emil Boc.

Vă reamintim că autoritățile au decis ca prefecţii din România să nu mai comunice informaţii despre pacienţii confirmaţi cu noul coronavirus – nici numărul de teste efectuate, nici numărul de persoane depistate pozitiv, și nici date despre starea de sănătate.

Anca M. Colibășanu

Articole din aceeasi categorie