Studenții UMF pentru Ucraina

Organizațiile studențești din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” (Organizația Studenților Mediciniști din Cluj, Organizația Studenților Farmaciști Cluj-Napoca, Organizația Studenților Stomatologi Cluj-Napoca, CMC – Corporation Médicale Cluj, EMSA English Medical Students’ Association Cluj și #WeStandForUkraine #AlaturiDeUcraina #solidaritate #unitate), împreună cu Crucea Roșie Română, desfășoară o amplă campanie de donații pentru taberele de refugiați de la granițele țării noastre.

Începând de marți, 1 martie, doritorii pot dona în punctele de colectare amenajate în bibliotecile și căminele universității. Donațiile pot fi în obiecte/ alimente sau în bani, în contul Crucii Roșii Române Cluj: RO 44 RNCB0106026592400001, BCR Cluj.

Pe lista materialelor necesare, care pot fi donate, figurează, în primul rând, materiale sanitare: bandaje, pansamente gipsate, bandaje polimerice, sisteme de perfuzie I/O, canulă, tifon, vată, burete hemostatic, truse chirurgicale mici și mari, material de sutură, mănuși chirurgicale (sterile), cărucioare, scaune rulante cu brancardiere, cârje, seringi, cateter nazal, măști Venturi, măști SPAP, trepiede pentru infuzii, mese chirurgicale.

De asemeni, pot fi donate alimente pentru depozitare pe termen lung, ambalate (ulei, cereale, conserve de carne și pește și alte conserve), dar și lenjerii de pat/ perne/ saltele/ pături și generatoare electrice/ aeroterme.

Punctele de colectare anunțate: holul de la parterul fiecărui cămin al UMF „Iuliu Hațieganu” (O1, O6, H9, H10, B11, B13); bibliotecile UMF – biblioteca din Hașdeu, parter, biblioteca de pe strada Victor Babeș nr. 8, etaj 3.

Donatorii sunt rugați să scrie pe fiecare pungă de donații ce anume conține, pentru a ușura munca voluntarilor care sortează și distribuie toate acestea către refugiați.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut