Studenții clujeni, primii selectați pentru bursele Roberto Rocca

TenarisSilcotub a acordat burse de studiu pentru 40 de studenți ai universităților cu profil tehnic din România, prin programul internațional Roberto Rocca Education Program (RREP), ajuns la ediția a 14-a în România.

Majoritatea bursierilor provin de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN), urmați de cei de la Universitatea Politehnică București (UPB), Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași și de la Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești.

„Câștigătorii celor 40 de burse au fost selectați printr-un proces care ia în considerare atât nivelul academic, cât si competențele individuale. Obținerea bursei nu presupune nici o obligație față de companie, însă este o oportunitate extraordinară de a crea o punte între mediul academic și o companie industrială de succes din România” – arată reprezentanții companiei.

Evenimentul de acordare a burselor, organizat la Cluj-Napoca, s-a bucurat de prezența lui Tim Hurson și a lui Dorte Nielsen, care au vorbit despre „Creativitatea ca avantaj competitiv”. Hudson este un expert recunoscut în strategii de schimbare socială și creatorul unui „model de gândire productivă”, iar Nielsen predă „Comunicarea creativă” la Școala Daneză de Media și Jurnalism și este președinta Creative Circle, societatea daneză a industriilor creative.

Prin Roberto Rocca Education Program (RREP), compania Tenaris sprijină la nivel global tinerii care studiază în domeniul ingineriei, oferind burse în 17 țări din întreaga lume.

„Educația aduce progresul pe termen lung și potențează succesul, în general, fie personal, fie în business. Prin aceste burse le recunoaștem studenților performanțele și îi încurajăm să își urmeze pasiunea pentru inginerie. Consider că acești studenți reprezintă un avantaj competitiv, pe care România îl poate fructifica pe termen lung. Lucrurile bune se construiesc cu oameni de calitate, iar dezvoltarea companiei TenarisSilcotub în România este dovada vie a acestui lucru”, declară Mihaela Popescu, președinte TenarisSilcotub.

Din 2006, TenarisSilcotub a acordat 560 de burse studenților de la universități tehnice prestigioase din România, valoarea investiției în acest program fiind de peste 5 milioane de lei. Compania și-a anunțat intenția de a susține programul de burse Roberto Rocca și în anii viitori.

Articole din aceeasi categorie