Studenți UBB, în finala competiției de studii de caz de la Harvard

O echipă formată din 5 masteranzi ai Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai s-a calificat în finala de TOP10 a competiției mondiale de studii de caz în afaceri Global Case Competition at Harvard” (thecasecompetition.org), organizată la Universitatea Harvard.

Echipa a fost alcătuită din Barabási Tamás (masterat Managementul Afacerilor, anul 2), Borsos András (masterat Gestiune Financiară Corporativă, anul 2), Jakó Zsolt (masterat Gestiune Financiară Corporativă, anul 2), Nagy Miriám (masterat Managementul Afacerilor, anul 2) și Szép Hunor (masterat Gestiune Financiară Corporativă, anul 1). Echipa a fost coordonată de prof. univ. dr. Szász Levente, conf. univ. dr. Györfy Lehel-Zoltán, respectiv lect. univ. dr. Rácz Béla-Gergely.

Etapa de calificare, la care au participat peste 150 de echipe studențești de la cele mai bune universități ale lumii, a fost organiză în perioada 21 februarie – 13 martie. Sarcina echipelor participante a fost să ofere o fundamentare financiară și de management strategic privind achiziționarea companiei britanice Games Workshop de către Bandai Namco, o companie multinațională cu origine japoneză specializată în producerea jocurilor video. Concurenții au avut de elaborat o soluție în forma unei prezentări de maximum 100 de slide-uri. Pe baza evaluării juriului competiției, echipa clujeană reprezentând UBB a avut o prestație excelentă, reușind astfel să se califice în finala de TOP10 a competiției – o performanță istorică, fiind prima dată când o universitate din Europa de Est se califică în finala acestei competiții” – după cum precizează reprezentanții universității clujene.

Finala competiției va avea loc sâmbătă, 23 aprilie, echipa UBB concurând cu echipe studențești reprezentând London Business School, University of St. Gallen, ESSEC Business School, University of Delhi, Lahore University of Management Sciences, HEC Paris, ESCP Business School, respectiv Hult International Business School.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut