Studenți UBB, câștigători ai etapei regionale pentru Europa de Est a unei prestigioase competiții internaționale

Studenții Universității Babeș-Bolyai au câștigat etapa regională pentru Europa de Est a prestigioasei competiții internaționale CFA (Chartered Financial Analyst) Institute Research Challenge, devenind astfel prima echipă de studenți ai unei universități din România care reușește această performanță.

Conform celor anunțate vineri de UBB, echipa formată din studenții Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) – Diana Luca (specializarea Bănci și Piețe de Capital, anul 1), Dorina Șfabu (specializarea Bănci și Piețe de Capital, anul 1), Andrei Cruceru (specializarea Management – în limba engleză, anul 3) și Diego Perez Gutierrez (specializarea Accounting and Organizations, anul 2) – și coordonată de conf. univ. dr. Miruna Pochea (Departamentul de Finanțe al FSEGA) și Mihaela Luția (Asociația CFA Romania) a surclasat echipe provenind de la universități internaționale de prestigiu, precum Lomonosov Moscow State University, Charles University in Prague, University of National and World Economy in Sofia, Corvinus University Budapest, University of Economics in Bratislava sau Westminster International University in Tashkent. UBB a intrat astfel între cele 45 de universități care au rămas în competiție, din cele peste 1.100 înscrise în concurs, și își va continua parcursul în competiția internațională pentru câștigarea finalei EMEA (Europe, the Middle East and Africa).

CFA Institute Research Challenge este o competiție la care participă cele mai prestigioase școli de business internaționale, tematica bazându-se pe curricula programului CFA, considerat cel mai înalt standard profesional în analiza și cercetarea investițională.

Studenții UBB au câștigat trei dintre fazele naționale anuale ale competiției derulate la nivelul României (2018, 2020 și 2021), devenind, în acest an, primii din România care au reușit să câștige etapa regională pentru Europa de Est a competiției – menționează sursa citată.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut