Străzile Oaşului şi Borhanci vor fi modernizate începînd cu 15 martie

 Primarul interimar al municipiului Cluj-Napoca, Radu Moisin, a anunţat ieri că, începînd cu 15 martie, vor începe lucrările de modernizare şi asfaltare a străzilor Oaşului şi Borhanci. Moisin a spus că, pentru aceasta, săptămîna viitoare municipalitatea va prelua cele două străzi din administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale, urmînd să se treacă apoi la procedura de organizare de şantier.

“Pot să vă anunţ că luni, 13 februarie, în şedinţa extraordinară a Consiliului local, voi inţia un proiect de hotărîre privind retragerea din administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale a străzilor Oaşului şi Borhanci. Lucrările la Oaşului şi Borhanci pot să înceapă, ca un termen, la 15 martie. Costul va fi suportat din bugetul local de investiţii, în ceea ce priveşte asfaltarea străzilor. Este vorba de aproape 6 kilometri de drumuri. Strada Făgetului şi drumul Sfîntul Ion sînt practicabile, pentru ele se mai aşteaptă’’, a spus Moisin.

Modernizarea străzilor Oaşului şi Borhanci se va face în cadrul acordului-cadru semnat de Primărie cu firmele Diferit şi Kiat Group, nefiind necesară organizarea unei licitaţii pentru a se face aceste lucrări. Potrivit lui Moisin, cele două străzi ar urma să fie asfaltate cu 21,4 milioane, respectiv 9,4 milioane de lei.

Precizăm că, în 2010, municipalitatea clujeană a atribuit contractul pentru efectuare de lucrări de reparare, întreţinere, construcţii de drumuri şi proiectare în oraş societăţii Diferit. La licitaţie au participat societăţile Delta Antrepriza de Construcţii şi Montaj, Euro Construct Trading, Porr Technobau und Umwelt Aktiengellschaft, Romstrade, Strabag, Tehnologica Radion, Diferit şi Viarom Construct.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, firma Diferit a fost singura dintre cele opt care a obţinut 100 de puncte. Valoarea estimată a acordului-cadru este între 300 şi 600 de milioane de lei.

C.P.

Articole din aceeasi categorie