Strategia de Digitalizare a Educației din România 2021-2027 – SMART-Edu, lansată în consultare publică

Ministerul Educației și Cercetării a lansat în consultare publică Strategia de Digitalizare a Educației din România 2021-2027- SMART-Edu.

Potrivit MEC, la strategia SMART-Edu au contribuit peste 1.200 de persoane, 72 de experți, 24 de organizații din societatea civilă și 18 companii cu relevanță în domeniul digitalizării. De asemeni, au fost organizate opt dezbateri în cadrul grupurilor de lucru, pe domeniile de consultare identificate, fiind primite 574 de propuneri în perioada de consultare online.

„Pilonii pe care este construită această strategie sunt: competențe digitale relevante pentru transformarea digitală și ecosistem digital de educație; formare de înaltă performanță, ambele structurate pe câte patru domenii de interes pe fiecare axă. Țintele pe care strategia le propune sunt următoarele: 90% din populația României să fie alfabetizată digital; formarea a 82% din populația cu vârsta cuprinsă între 20 și 34 de ani pentru meserii emergente, în vederea inserției de succes pe piața muncii; dotarea tuturor unităților de învățământ din România cu infrastructură și resurse tehnologice adaptate schimbărilor permanente” – precizează MEC.

Strategia de digitalizare a educației din România 2021-2027, SMART-Edu, este disponibilă spre consultare până în data de 15 februarie 2021 pe www.edu.ro și pe site-ul dedicat, www.smart.edu.ro. Începând de luni, 21 decembrie, va fi disponibil și un instrument de colectare a observațiilor pe site-ul smart.edu.ro.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut