Strada Tipografiei va fi modernizată cu bani mai mulţi

Consilierii locali vor dezbate, în şedinţa ordinară de luni, un proiect privind amenajarea unei părţi a străzii Tipografiei. Modernizarea acestei străzi va fi făcută utilizând pavaje din pavele de granit. Valoarea totală a investiţiei este de 1.9 milioane lei fără TVA (de la aproximativ 1,2 milioane lei iniţial), iar durata de realizare a acesteia este de opt luni.

Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, în viitoarea şedinţă, aleşii vor vota actualizarea indicatorilor tehnico- economici ai proiectului, mai exact a costurilor acestuia.

“În privinţa străzii Tipografiei, am avut de patru ori licitaţie şi nu s-a prezentat nimeni. Am făcut o reevaluare a preţurilor, ca să nu fie o problemă aceste preţuri la care s-a scos la licitaţie, şi acesta este motivul pentru care facem actualizarea”, a explicat viceprimarul Dan Tarcea.

Amenajarea tronsonului străzii Tipografiei va fi făcută utilizând pavaje din pavele de granit și dale din piatră de 10 cm.

“Dotările prevăzute pe spațiul tronsonului de stradă amenajate sunt: suporți pentru biciclete, arbori cu grilaje de protecție și loc de șezut din lemn. Fiecărui arbore îi corespunde un proiector de lumină dispus în grilajul de protecție pentru iluminatul ambiental al vegetației înalte”, se arată în proiect.

Străzile Regele Ferdinand, Emile Zola, Tipografiei şi Sextil Puşcariu ar urma să îşi schimbe faţa, în sensul transformării lor în zone preponderent pietonale.

Municipalitatea clujeană are astfel, ca obiectiv general îmbunătăţirea condiţiilor pentru utilizarea modurilor nemotorizate de transport în municipiul Cluj-Napoca, în vederea reducerii numărului de deplasări cu transportul privat şi reducerea emisiilor de echivalent CO2 de transport, având la bază planul de mobilitate urbană.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie