Staţiune Ştiinţifică UBB – Danubius

Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) va inaugura, în următoarele zile, noua „Staţiune Ştiinţifică UBB – Danubius” din Coronini, judeţul Caraş-Severin, aceasta fiind realizată prin transformarea Campusului Universitar Coronini, în urma preluării prin absorbţie, de către UBB, a Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa.
Staţiunea UBB – Danubius a fost dotată deja cu două laboratoare ştiinţifice, fiecare coordonat de una dintre facultăţile UBB, dar în care sunt şi pot fi implicaţi specialiştii din oricare dintre cele 22 de facultăţi ale Universităţii și anume Laboratorul de Biogeografie şi Conservare a Biodiversităţii (coordonat de Facultatea de Biologie şi Geologie) și Laboratorul pentru Investigarea Factorilor de Mediu (coordonat de Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului).

Conform reprezentanților UBB, pe lângă componenta ştiinţifică reflectată de această nouă infrastructură de cercetare, staţiunea oferă facilităţi de cazare, de servire a mesei şi spaţii pentru organizarea a activităţilor cu caracter academic, fiind destinată atât practicii de specialitate a studenţilor de la programele de studii din cadrul universităţii cât şi organizării de workshopuri, simpozioane, conferinţe sau congrese ştiinţifice şi şcoli de vară.

„Aşa cum am spus la data acceptării propunerii universităţii din Reşiţa de a fuziona prin absorbţie cu UBB, unul din motivele principale a fost şi angajarea activă a UBB în proiecte de tip Danubius. Am dorit acest lucru, l-am realizat, iar acum aştept ca specialiştii şi studenţii UBB, din Cluj-Napoca şi din Reşiţa, să utilizeze şi să dezvolte această componentă ştiinţifică, atât în sine, cât şi cu impact asupra educaţiei şi relaţiei inovative cu comunitatea şi mediul socio-economic” , declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, adăugând că şi alte laboratoare ştiinţifice, relaţionate cu Dunărea şi Parcul Natural Porţile de Fier (şi alte parcuri naturale din judeţ), sunt în fază de pregătire.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut