Starea generală de sănătate a pacientului cu coronavirus este staţionară

Starea pacientului cu coronavirus internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca este staţionară, au anunţat medicii unităţii medicale clujene.
Potrivit acestora, bărbatul de 45 de ani din Maramureş este internat la secţia dedicată, este afebril şi nu este intubat. De asemenea, potrivit medicilor, au fost prelevate probe şi de la soţia pacientului pentru a se vedea dacă a fost infectată cu coronavirus. Probele vor fi analizate la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, rezultatele urmând să fie anunţate luni. Alte şapte probe prelevate de la persoane care au venit din nordul Italiei se află în procedură de testare la unitatea medicală clujeană de boli infecţioase. Două dintre aceste persoane sunt din Hunedoara, două din Alba, una din Mureş şi două din Cluj. Prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean a anunţat, ieri, că în judeţul Cluj sunt 589 de persoane izolate la domiciliu după ce au sosit din zonele afectate de coronavirus din Italia. Majoritatea persoanelor izolate la domiciliu s-au întors în România pe calea aerului, însă sunt şi cetăţeni care au venit cu mijloace de transport rutiere. Prefectul a precizat că până duminică în judeţul Cluj nu a fost nicio persoană plasată în carantină.
Maramureşeanul de 45 de ani a fost adus vineri la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca după ce a venit din Italia şi a fost internat cu febră la Spitalul din Baia Mare. El este din afara zonei de carantinaj şi s-a întors în țară în 25 februarie. C.P.

Articole din aceeasi categorie