Stadiul proiectului HUB educațional Borhanci

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a prezentat, în deschiderea ședinței de Consiliu Local de vineri, stadiul lucrărilor la proiectul care vizează HUB-ul educațional Borhanci, cu tot ceea ce include acesta.

În ce privește școala gimnazială, procedura de proiectare și execuție lucrări va fi demarată în luna octombrie. Suntem în fază de pregătire a caietelor de sarcini. În ce privește liceul, este exact aceeași procedură, suntem în faza de pregătire a întregii documentații, și este o muncă foarte laborioasă, in octombrie va fi scoasă la licitație această lucrare.

În privința creșei, am semnat contractul cu Ministerul Dezvoltării, săptămâna trecută, pentru 100 de locuri capacitate de implementare a proiectului. Am semnat protocolul subsecvent contractului de finanțaree, urmează și aici stabilirea împreună cu Ministerul Dezvoltării a graficului de iplementare. Cât despre grădiniță, la fel ca și celelalte obiective lucrăm la pregătirea documentației, astfel încât la sfârșitul lunii octombrie să fim capabili să lansăm licitația. La bazinul de înot, avem termen de depunere 21.10., vedem după data de 21 ce firme s-au înscris în competiție. În privința pădurii-parc din Borhanci, procedura va fi demarată la sfârșitul lui octombrie-începutul lui noiembrie, la baza sportivă, la fel, avem ca orizont de timp lansarea licitației sfârșit de octombrie început de noiembrie. Întregul HUB educațional este o investiție de 100 milioane euro”, a spus Emil Boc.

Acest proiect este vital pentru cartierul Borhanci, oferind locuitorilor toate serviciile publice necesare pentru o calitate a vieții cât mai ridicată. Această investiție va crește semnificativ zonele verzi din Cluj-Napoca, va reduce amprenta de carbon pe care orașul o generează, oferind în același timp, modalități multiple de petrecere a timpului liber pentru locuitorii din zonă.

Reamintim că HUB-ul din Borhanci include: creșă cu 11 grupe a câte 9 copii; grădiniță 8 grupe a câte 20 copii; școală gimnazială formată din 3 corpuri de clădire și sală de sport; liceu cu laboratoare și sală de sport; bazin de înot acoperit cu capacitate de 1000 spectatori, cu zone dedicate competițiilor sportive de natație ce includ: un bazin olimpic de înot, un bazin olimpic de sărituri, o zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, un bazin de inițiere, saune, jacuzzi, vestiare; bază sportivă: agrement și terenuri sportive, activități recreative cu acces nelimitat: locuri de joacă pentru copii, zonă șah, zonă ping-pong, zona aparatelor fitness, zonă skate și zonă parkour, amfiteatru deschis cu gradene și un grup sanitar public; pădure-parc, pe o suprafață de peste 50 ha, care include traseu pentru dirtbike, grădină și parc tematic; infrastructură: străzi, trotuare și rețele edilitare.

Valoarea totală a investiției din cartierul Borhanci: 478.547.909,91 lei cu TVA (peste 96 mil. Euro). Finanțarea investiției va fi realizată din fonduri europene, bugetul local și alte surse legal constituite conform legii.

Anca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut