Sprijinirea copiilor săraci din municipiul Gherla

În urma campaniei filantropice „Fă o faptă bună de Nașterea lui Hristos, să îți fie de folos!”, prin intermediul Serviciului de Asistență Comunitară din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla s-a adus bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de excluziune socială, eșec sau abandon școlar, cu posibilități materiale reduse, monoparentale sau minori crescuți de bunici sau familia extinsă a acestora. Acești copii, din Gherla și împrejurimi, s-au bucurat de un cadou special.

În ultima lună a anului 2022 s-au colectat fonduri, produse alimentare neperisabile, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, jucării și materiale igienico-sanitare, la sediul Protopopiatului Ortodox Gherla. Apoi, acestea au fost oferite familiilor și copiilor din medii defavorizate. Campania s-a derulat cu implicarea activă a conducerilor, cadrelor didactice, copiilor și elevilor din cadrul grădinițelor „Veseliei”, „Arici Pogonici”, „Căsuța Fermecată”, Școlii Gimnaziale Borșa, Liceelor Teoretice „Ana Ipătescu”, „Petru Maior” și Tehnologic. Gesturi caritabile, care au adus zâmbetul pe buze la sute de copii săraci din orașul de pe Someș, copii care, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou, au avut parte de momente de bucurie.

Protopopiatul Ortodox Gherla (protopop pr. Paul Iulian Isip) și în acest an va iniția astfel de acțiuni umanitare, sprijinite și susținute cu consecvență de Serviciul de Asistență Comunitară. De exemplu, în preajma Sfintelor Sărbători de Paște va avea loc o nouă acțiune caritabilă cu participarea elevilor din școlile municipiului.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut