Sprijin și consiliere psihologică pentru studenții UBB, în sesiune

Studenții UBB aflați în sesiune vor beneficia, începând de miercuri, 3 februarie, de o serie de sesiuni online de sprijin și consiliere psihologică oferite de Clinica Universitară de Psihologie „Babeș-Bolyai PsyTech”, pentru a depăși mai ușor provocările perioadei examenelor.

Programul, desfășurat în colaborare cu Universitatea din Tulsa (Oklahoma), este menit să sprijine studenții în gestionarea stresului asociat examenelor și se desfășoară sub forma unor grupuri de suport săptămânale, conduse de psihoterapeuții Clinicii de Psihologie a UBB. Acestea se vor desfășura online, în fiecare miercuri, începând din data de 3 februarie 2021, între orele 18:00 și 20:00, participarea fiind gratuită. Studenții se pot înscrie accesând linkul https://forms.gle/tk7Ho6ADBAqVktM37 și pot alege să participe la toate modulele sau doar la unele dintre ele. La final, doritorii pot primi un „raport al îmbunătățirii”.

Universitatea Babeș-Bolyai, prin conf. univ. dr. Oana David, director al Clinicii Universitare de Psihologie „Babeș-Bolyai – PsyTech”, este coordonator al rețelei naționale WellbeingAcademy, formată din universități românești incluse în proiectul internațional CaringUniversities al Organizației Mondiale a Sănătății și al Universității Harvard, dedicat evaluării sănătății mintale a studenților. În cadrul proiectului se realizează o evaluare psihologică sistematică a studenților, cu scopul final de a ajuta apoi universitățile să-și optimizeze serviciile de sănătate mintală oferite acestora.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut