Sprijin pentru Ucraina și Republica Moldova

Primarul Emil Boc a declarat, la începutul ședinței de Consiliu Local de miercuri, că sprijinul umanitar concretizat în diverse produse a fost trimis în Ucraina și Republica Moldova.

Ceea ce dumneavoastră ați votat (n.red- consilierii locali), s-a materializat. E vorba de cei 175.000 de euro, o parte din acești bani au venit și de la orașul înfrățit Dijon, 60.000 euro, și cu această sumă în total oferită de municipalitate plus orașul Dijon, am trimis în Ucraina și în Republica Moldova sprijin umanitar concretizat în diverse produse. În concluzie, orașele Solotvino, Novovolynsk, Cahul, Chișinău și Ungheni au primit aceste ajutoare. Mulțumesc clujenilor pentru faptul că au dat dovadă de respect pentru ceea ce înseamnă criza umanitară din Ucraina prin banii Consiliului Local pe care i-am alocat, dumneavoastră (n.red- consilierii locali), prin vot. Am mai spus, acest sprijin este un maraton și vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să rămâneți conectați. Sunt convins că binele va învinge răul și că pacea va fi regula în Europa și nu dominația autoritară sau pornirile războinice ale unor vecini care au uitat în ce secol trăiesc. În continuare există o solidaritate fără precedent la nivel european pentru susținerea Ucrainei și a refugiaților ucraineni, și o determinare politică fără precedent pe de o parte de a elimina dependența față de tot ceea ce înseamnă gaz și petrol rusesc și de a consolida independența energetică a Uniunii Europene pe toate palierele”, a declarat primarul Emil Boc.

Vă reamintim, la momentul votului, municipalitatea a argumentat că numărul celor care pleacă din Ucraina, din cauza războiului este în continuă creștere, iar autoritățile locale din aceste orașe, în ciuda eforturilor depuse nu reușesc să facă față și se confruntă cu o lipsă de produse de primă necesitate. În acest sens, s-a solicitat sprijin în vederea achiziționării și transportului unor produse necesare unor condiții decente de trai pentru cei în nevoie.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut