Sprijin pentru SMURD Cluj

Consilierii locali clujeni vor dezbate, în ședința din 18 ianuarie, un proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 120.000 lei Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, pentru sprijinirea activității Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD), constând în acordarea a două mese pe zi (prânz și cină), pentru 10 persoane.

Primăria Cluj-Napoca și Consiliul Local și-au demonstrat în ultimii ani, sprijinul față de voluntarii care activează la Serviciul Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare din cadrul Spitalului Clinic de Urgență acordând două mese pe zi, prânz și cină, pentru 10 persoane care efectuează servicii de urgență. Spre exemplu, și anul trecut, s-a aprobat alocarea sumei de 120.000 lei pentru sprijinirea activității acestui serviciu. Municipalitatea argumentează că este necesară finanțarea proiectului din prima lună a anului 2022, pentru desfășurarea în condiții optime a acestui serviciu medical de urgență atât de important pentru comunitatea clujeană.

SMURD Cluj are peste 25 de ani de existență și numeroase intervenții, iar personalul ce activează în cadrul SMURD este supus periodic unor testări, participă la simulări de cazuri, primind o educație medicală continuă pentru menținerea nivelului înalt de performanță. Activitatea pe care o desfășurăm creează o legătură specială în echipaj.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut