Sprijin pentru Adăpostul de câini din Gherla

În municipiul Gherla nu sunt ajutați numai oamenii necăjiți, ci și câinii din cele două adăposturi aflate la marginea orașului, lângă fosta rampă de gunoi.

Mai sunt oameni care sar în sprijinul patrupedelor. După ce a alergat timp de 12 ore (total 105 kilometri!) în parcul orașului pentru fata de 25 de ani, Eliza, grav bolnavă, maratonistul Vicențiu Hossu, zilele trecute a oferit celor 305 de câini aflați în cele două adăposturi din localitate, tratament antiparazitar. Sprijin material realizat cu ajutorul Group Farmavet, cu sediul central în București și SC Plastteh SRL Cluj-Napoca, ultima firmă colaborând de mulți ani cu maratonistul Vicențiu Hossu, omul de suflet aflat permanent în ajutorul animalelor, domnia sa fiind și un cunoscut columbofil, participant la mai multe concursuri naționale.

Recent, Primăria Municipiului Gherla a lansat mai multe proiecte care prevăd și ocrotirea câinilor de pe raza orașului, dorind să înființeze și un… cimitir (incinerator) pentru patrupede, dar și reguli noi de păstrare a curățeniei de către deținătorii de animale. Măsuri gospodărești necesare, după ce, tot prin grija edililor, în ultimii ani pe raza municipiului a scăzut numărul câinilor vagabonzi.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut