Sprijin financiar pentru tineri sportivi și artiști

O nouă ediție – a 15-a – a Programului MOL de promovare a talentelor a fost lansată zilele trecute de MOL România și Fundația Pentru Comunitate.

Programul este organizat pe bază de concurs de proiecte și oferă sprijin financiar în valoare totală de 560.000 de lei tinerilor sportivi sau artiști cu vârste între 8 și 18 ani, respectiv categoriei de peste 18 ani, care au nevoie de susținere în scopul participării la concursuri, pentru dezvoltarea și aplicarea unor soluții specifice condițiilor actuale sau achiziției de echipamente și materiale.

Sunt eligibile atât proiectele individuale, cât și cele depuse de echipe sportive sau ansambluri artistice, cuprinzând rezultatele solicitanților, obiectivele de viitor, soluțiile specifice condițiilor actuale și bugetul pentru realizarea proiectului.

Un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale. Membrii juriilor iau în considerare, pe lângă alte criterii, și corelarea cheltuielilor cu obiectivele stabilite.

Din finanțarea totală a ediției a 15-a, 220.000 lei sunt destinați sportului, 200.000 lei domeniului artelor și 140.000 lei categoriei de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în anii anteriori și au depășit vârsta majoratului.

Solicitările pot fi depuse online până la data de 14 iunie 2020, pe pagina de internet a Fundației Pentru Comunitate. Detaliile programului pot fi găsite pe www.pentrucomunitate.ro  și www.molromania.ro.

În decursul celor 14 ediții anterioare ale programului, au fost susținuți 2.510 tineri cu peste 4.340.000 lei, la nivel național fiind finanțate, în total, 2.018 proiecte.

M. T.

Articole din aceeasi categorie