Sprijin din Elveția pentru pompierii din Iclod

Zilele trecute, în comuna Iclod a sosit o delegaţie din Nendaz (Elveţia). Oaspeții elvețieni nu au sosit cu mâna goală, ci au adus un echipament de intervenţie la incendii şi o motopompă, de care formația de pompieri a comunei avea mare nevoie.

Ajutorul deosebit de preţios a fost intermediat prin Asociaţia de prietenie Gherla-Nendaz (coordonator: ing. Petru Fulea). Municipiul Gherla este înfrăţit de 20 de ani (dar asociaţia are deja o vechime de 25 de ani!) cu localitatea elveţiană Nendaz, prietenii din Ţara Cantoanelor întreprinzând, de-a lungul acestor ani, mai multe acţiuni umanitare în domeniul sănătăţii, învăţământului şi culturii. De asemenea, au  dotat formaţia de pompieri din municipiul Gherla cu mai multe  maşini de intervenție. Sprijin material deosebit de valoros, pentru care atât gherlenii, cât şi iclozenii aduc calde mulţumiri prietenilor din Nendaz. În a doua jumătate a lunii iulie, o delegaţie a Primăriei Municipiului Gherla va efectua o vizită în pitoreasca aşezare elveţiană.

Tot zilele trecute, un ansamblui folcloric din Nendaz a susţinut pe scena noului Centru Cultural din Iclod un spectacol artistic de mare succes, aceeaşi formaţie evoluând şi în cadrul manifestărilor culturale orgnizate cu prilejul Zilelor Municipiului Gherla.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie