Spitalul Regional de Urgenţă s-ar putea construi printr-un parteneriat public, între Cj şi primăriile din Cluj şi Floreşti

Preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe le-a propus primăriilor municipiului Cluj-Napoca, respectiv a comunei Floreşti, să încheie un parteneriat pentru susţinerea în comun, împreună cu Ministerul Sănătăţii, a proiectului de construire a Spitalului Regional de Urgenţă, pentru  care administraţia judeţeană deţine un  teren în localitatea Floreşti. “Am găsit înţelegere la nivelul celor doi primari şi sperăm ca în cel mai scurt timp să găsim o formă de asociere pentru acest important proiect. Deşi viitorul spital regional este în beneficiul tuturor judeţelor din Regiunea de Nord vest nu am găsit aceeaşi deschidere şi în cazul administraţiilor judeţene de aici. Aşa încît vom încerca să îl realizăm în această formulă locală de parteneriat. Viitorul Spital Regional de Urgenţă reprezintă o prioritate a administraţiei judeţene, iar beneficiarii imediaţi vor fi locuitorii judeţului”, a precizat Alin Tişe.

Preşedintele CJ a adăugat că, în cazul finalizării acestui protocol de colaborare, fiecare partener va avea o implicare financiară în susţinerea proiectului, fiecare instituţie urmînd să prindă în bugetele proprii sumele necesare pentru cofinanţare. Procedurile de licitaţii vor fi mixte, incluzînd reprezentanţi ai fiecărui partener, a mai spus Tişe.

Pentru pregătirea acestei asocieri urmează ca fiecare instituţie să delege specialişti în cadrul unei comisii comune care să stabilească de comun acord toate elementele asocierii.

Adriana STUPAR

Articole din aceeasi categorie