Spitalul Municipal Gherla, sprijinit de Primărie

Ne găsim la începutul unui nou an, când edilii localităţilor noastre îşi fac planurile pentru următoarele 12 luni, făcând calcule pentru aprobarea bugetului local. Aşa se întâmplă şi în municipiul Gherla, unde Primăria poartă grija unităţilor subordonate.

Avem şi un exemplu concret. În ultimele zile ale anului 2020, Consiliul Local Gherla, în cadrul unei şedinţe extraordinare, a aprobat  60.000 lei pentru Spitalul Municipal, în vederea acordării unor măsuri de sprijin pentru personalul medical care a lucrat pe compartimentul Covid şi la Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală. Primăria gherleană  caută să găsească și în acest an resursele necesare îmbunătăţirii şi extinderii dotării celor 4 secţii (Interne, Chirurgie, Ginecologie-Obstetrică şi Pediatrie) ale Spitalului Municipal, în vederea funcţionării optime pentru acele intervenţii şi proceduri care au cea mai mare adresabilitate spre pacienţi.

Până acum, personalul unităţii medicale din localitate a făcut faţă cu bine solicitărilor şi s-a descurcat în prevenirea şi tratarea virusului Covid-19, în primele zile ale acestui an rata de incidenţă scăzînd sub 3 la mie , un fapt îmbucurător, dacă avem în vedere că în luna noiembrie 2020 oraşul de pe Someş a intrat în carantină, prelungită ulterior de două ori. Responsabilitatea şi receptivitatea populaţiei şi a cadrelor sanitare a avut efectul scontat,,  săptămână de săptămână municipiul Gherla ieşind din zona roşie.

În ceea ce priveşte investiţiile, în cursul anului trecut, în cadrul Secţiei Chirurgie s-a dat în folosinţă noul bloc operator, la secţia Pediatrie s-a amenajat o nouă centrală termică, iar la secţia Ginecologie-Obstetrică au fost modernizate saloanele şi grupurile sociale. La secţia Interne a fost amenajat un spaţiu separat, cu 10 paturi, pentru bolnavii cu Covid-19.

După cum ne-a declarat managerul Spitalului Municipal Gherla, Mihaela Şomlea, în 2021 vor fi continuate lucrările de modernizare a celor patru secţii de specialitate şi a anexelor aferente, dar se va acorda o mare atenţie şi îmbunătăţirii dotării acestora.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut