Spitalul de Boli Psihice Cronice Borşa: „Deputatul Emanuel Ungureanu, în campanie electorală”

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a postat, zilele trecute, câteva imagini din incinta Spitalului de Boli Psihice Cronice Borşa din judeţul Cluj,  în care a vrut să prezinte condiţiile în care trebuie să stea pacienţii. La scurt timp, conducerea instituţiei a reacţionat la postările parlamentarului clujean, precizând că fotografiile prezentate de acesta au fost realizate „tendenţios”. Mai mult, reprezentanţii instituţiei atrag atenţia şi asupra faptului că Emanuel Ungureanu “uită” că actualul spațiu este clădire monument istoric retrocedat, în care, din cauza proceselor de retrocedare, nu s-a putut investi, noua clădire a spitalului urmând să fie recepționată și dată în folosință în aproximativ două luni.

“Domnul Emanuel Ungureanu omite în mod voit să arate întreaga realitate, respectiv faptul că noua clădire a spitalului este construită deja și utilată de către Consiliul Județean Cluj. Aceasta va fi recepționată și dată în folosință în două luni. Același domn uită  să ceară și să facă public punctul de vedere oficial al instituțiilor vizate, respectiv faptul că actualul spațiu este clădire monument istoric retrocedat, în care, din cauza proceselor de retrocedare, nu s-a putut investi”, precizează conducerea spitalului.

Reprezentanţii instituţiei mai spun că forul judeţean clujean, cu resursele limitate pe care le are, reușește să dea în folosință o nouă clădire și are în lucru diverse stadii de proiectare, încă trei noi pavilioane la acel spital.

Nu în ultimul rând, conducerea spitalului îi solicită deputatului Emanuel Ungureanu să acționeze cu bună credință atunci când prezintă situații din sistemul sanitar și înainte să publice informații să solicite un punct de vedere “astfel încât să nu fie atât de clar, ca acum, că este în campanie electorală”.

Vă reamintim că Ana Jucan, managerul Spitalului de Boli Psihice Cronice Borşa din judeţul Cluj a punctat, într-un interviu pentru Făclia de Cluj, problemele cu care se confruntă instituţia pe care o reprezintă- de la numărul relativ mic de asistenţi medicali raportat la numărul de paturi, până la lipsa spaţiilor de cazare a pacientului.

A.M.C.

Articole din aceeasi categorie