Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca, ținta dezinformărilor

Direcţia de Sănătate a Judeţului Cluj a declanşat o anchetă la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca după ce o mămică internată cu copilul la una dintre secţiile unităţii medicale a reclamat că la cină s-a servit mâncare cu viermi.

„În urma informațiilor conform cărora, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca un părinte care este internat cu copilul într-una din secțiile spitalului, a reclamat că s-a servit la cină mâncare alterată, Instituția Prefectului anunță că a solicitat Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj să efectueze verificări imediate cu privire la aceste aspecte și să ia măsurile aferente. Rezultatul verificărilor va fi comunicat ulterior”, au transmis reprezentanții prefecturii.

La rândul lor, reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj, instituţie în subordinea căreia se află Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca, au anunţat că a fost trimis deja Corpul de Control pentru a verifica aspectele semnalate.

În acest moment, la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență pentru Copii se desfășoară, în același scop, o anchetă internă.

Consiliul Județean este în contact cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică a Județului, instituție ce derulează, la rândul ei, un control în acest caz. În cel mai scurt timp posibil, de îndată ce va dispune de toate datele necesare, Consiliul Județean Cluj va informa opinia publică atât cu privire la aspectele constatate cât și în ceea ce privește eventualele măsuri care se impun’’, a anunţat Consiliul Județean Cluj, precizând că nu va tolera niciun fel de abatere de la normele de igienă sanitară și alimentară, la niciunul dintre spitalele pe care le are în subordine, cu atât mai mult cu cât forul administrativ județean a alocat tuturor spitalelor sume importante de bani.

Verificările DSP şi ale Consiliului Judeţean Cluj au fost demarate după ce, duminică seara, o mămică internată la Clinica Pediatrie I a reclamat că la cină a fost servit pateu cu viermi.

Recipientul folosit a fost păstrat într-un sertar cu mere vechi

Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii susţine că, în urma anchetei interne desfășurată în cazul cinei cu viermi, a reieşit că femeia care a sesizat situația a folosit un recipient pentru cină care a fost anterior depozitat într-un sertar cu mere păstrate timp de mai multe zile.

„În cursul zilei de 02.03.2020, ca urmare a anchetei interne desfășurată în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii și a controlului efectuat de DSP Cluj, desfășurate în urma informațiilor apărute în mass-media referitoare la calitatea cinei însoțitoarei unui pacient în Clinica Pediatrie I dorim să precizăm următoarele:

S-a urmărit trasabilitatea produsului alimentar incriminat (pate de pui) de la depozitul de alimente până la salon.  Nu s-au constatat neconformitați în modul de depozitare al alimentelor. Aspectul conservelor și igiena oficiului alimentar au fost corespunzătoare. De la bucatărie alimentul în cauză a fost adus în ambalaj original în oficiul alimentar al secției unde a fost porționat și distribuit în termen de 15 min de la deschidere, fără a prezenta urme de degradare. S-a verificat termenul de valabilitate a conservei respective acesta fiind 2023; au fost intervievați mai mulți părinți care au consumat aceeași mâncare (pate) fără a exista reclamații; recipientul pe care l-a folosit pentru păstrarea cinei (fără ca aceasta să fie consumată imediat) a fost anterior depozitat într-un sertar cu mere păstrate timp de mai multe zile; în salon există frigider pentru depozitarea alimentelor; în momentul servirii cinei mama nu a reclamat personalului care distribuie cina deficiențe privind calitatea alimentului, și nici ulterior nu au fost anunțate cadrele medicale din secție asupra incidentului, mama optând pentru trimiterea imaginilor afirmativ unei prietene’’, au precizat reprezentanţii spitalului, precizând că mama a fost solicitată să depună o sesizare oficială, dar a declarat în scris că nu dorește să depună plângere.

C.P.

Articole din aceeasi categorie