Speculă online cu alcool sanitar

Alcoolul sanitar abia se mai găseşte în magazine, iar unele site-uri profită şi vând produsul la preţ dublu, pe fondul răspândirii coronavirusului în România.

Astfel, pe site-urile Carrefour şi Cora, spirtul nu este disponibil pentru comandă. Pe site-ul eMag, cel mai mare retailer online din România, mai sunt două oferte de alcool sanitar: alcool sanitar Vorona, 70%, 500 ml, la preţul de 5,99 lei, şi Alcool sanitar Ana, 70%, 500 ml, la 8,51 lei. Cine vrea să cumpere acest din urmă produs, vede mesajul: „Grăbeşte-te! Încă cinci persoane se uită acum la acest produs”. Auchan mai are în stoc, pe site, alcoolul sanitar Mona de 500 ml, la 7,5 lei. Pe de altă parte, unele site-uri profită de acest deficit şi vând spirtul cu preţ dublu. Astfel, pe site-ul eraft.ro, produsul alcool sanitar de 500 ml are preţul de 12 lei.
Această situaţie a apărut după ce, săptămânile trecute, preţul măştilor medicale şi cel al gelurilor dezinfectante au crescut foarte mult, înainte ca aceste produse să dispară de tot de pe piaţă. Săptămâna trecută, gelul dezinfectant de mâini de 55 ml, care în mod obişnuit costa 5-10 lei, se vindea pe eMag cu 39 de lei sau cu 29 de lei, preţ redus de la 55 de lei. Totodată, preţul măştilor medicale a crescut de la 25 de lei cutia cu 50 de bucăţi la aproape 500 de lei, tot pe eMag.
Paul Anghel, director general în cadrul Autorităţii Naţionale de Protecţie a Consumatorilor, a declarat că instituţia pe care o reprezintă va verifica dacă există promoţii înşelătoare la aceste produse. Ulterior, eMag a suspendat de la vânzare produsele cu aceste preţuri.
Consiliul Concurenţei a avertizat companiile să nu crească preţurile în aceste zile, când există o cerere mai mare din partea consumatorilor, întrucât autorităţile pot apela la măsuri excepţionale pentru a stopa scumpirile nejustificate, a declarat preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu, la finele lunii februarie.

Articole din aceeasi categorie